Racilaci Creative Commons License 2014.01.29 0 0 85339

9. jelenet

Forgalmas utca, a sarkon áll Klaudia, megérkezik hozzá Julcsi és Panni. A jelenet során beszélgetnek, miközben a hidegben mennek valahová.

Julcsi (viccesen): Szia Klaudia, az utcasarkon?

Klaudia (értve a trégát): Naná kisanyám, nem hagyom, hogy leírjanak. A ti kedves Klaudiátokat még mindig végigméri az összes pasi, aki elsiet itt.

Panni (pikírten): De azért elsietett melletted mind…

Klaudia: Persze, hogy elsietett. Valósággal elmenekültek előlem ezek a kis pincsikutyák. Látta mindegyik, hogy nem vagyunk egy kategória.

Julcsi: Miért, a te kategóriád a terepjárós milliomos, azzal az izével, okostelefonnal?

Klaudia: Csakis. Ma már nyomoronc az a szerencsétlen, akinek nincs legalább két vagy inkább három ilyen andromédás szerkentyűje.

Panni: És te tudod is használni?

Klaudia: Én? Dehogy tudom. Nekem csak az a fontos, babám, hogy a drága kedves használja.

Julcsi: És mire?

Klaudia: Mire, mire? Hogy felhívjon engem. Vagy hogy küldjön egy képes üzit. (Kéjesen.) Nekem.

Julcsi: Értem. Hát ezért valóban fontos egy kisebb vagyont kidobni az ablakon.

Panni: Bizony. Az én párom például hiába egy nagy németországi vállalat elnök-vezérigazgatója, nem költ ilyesmire. Úgy van vele, hogy akinek fontos, az időben eléri minden körülmény között.

Klaudia: Nocsak-nocsak, holláláá-holláláá. A mi jó öreg Pancsánk kifogta a nagy halat a vízből? Elnök…? Vezérigazgató… ? Németország… ? Nagy vállalat…

Julcsi (cinikusan): Ne húzd, mert ez igaz szerelem…

Panni: Akárhogy gúnyolódtok, attól ez még valóban az.

Julcsi: És azt elárulod Klaudiának, hogy hány éves ez a te nagy halad?

Panni: Érett férfi. Egy igazi úriember.

Julcsi: És arról is beszámolsz, hogy hány kiló az a fess (nagyon cinikusan) fiatalember?

Klaudia: Mi? Hogy egy bálna a nagy hal?

Panni: Na, azért ne túlozzunk…

Julcsi: … mert inkább ő túloz minden étkezésnél?

Klaudiából kirobban a jókedv, Julcsi csak húzza a száját. Panni teljesen semlegesen viselkedik.

Panni: De talán beszéljünk rólatok… Klaudia?

Klaudia: Édesem, az én sziesztám vadabb, mint a ti legdurvább kihágással teli éjszakátok. … Zajlik az élet, pörögnek az események, én pedig igyekszem mindig a fókuszban állni.

Panni: Julcsi?

Julcsi (nagyot sóhajt): Munka…, munka…, munka…

Klaudia: Ahogy azt a jó öreg…, nem is tudom, ki is megmondta, ugye?

Julcsi (felhúzza a szemöldökét): Valahogy úgy…

Klaudia: És semmi udvarló, egy kis lovagi flört vagy esetleg egy komolyabb szerelmi dráma? Országomat egy kis csámcsognivalóért!

Julcsi: Csámcsogni az étteremben szokás. Az én életem nem arra való. Egyébként ha komolyan kíváncsi vagy, elárulhatom, semmi. (Sóhajt egyet.) Várom a nagy őt.

Klaudia (kirobbanóan vidáman): Én is azt várom, de addig nem mulasztok el egyetlen kis te-t sem.

Megáll egy hatalmas autó, kiszól belőle egy kigyúrt, felékszerezett, napszemüveges fiatalember.

Fiatalember: Sziasztok, lányok! Nincs kedve valamelyikőtöknek egy kis bulihoz? De jöhettek mindannyian is!

Klaudia (kirobbanó jókedvvel): Én megyek! Jöttök?

Julcsi (pisszegve, súgva): Klaudia…, mi nem vagyunk kokottok…

Klaudia: De kótlós tyúkok sem. Nos, maradtok, nyanyák? Na csá, puszi, pá!

A vidám Klaudiával elhajt az autó.

Rosszalló klimpírozás.