gombászok Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96860

Rosszul gondolod: a keményítés nem a kalapács anyagától függ, ha ütöd, átalakul a réz kristályszerkezete.

Semmi gond, nem szabad tovább verni, ki kell lágyítani, jó nagy lánggal (pl. disznóperzselő) vörösizzásig hevíteni, majd hideg vízbe mártani, máris lágy lesz. Ezt akár többször is érdemes megcsinálni, máris könnyebben nyúlik, nem reped.,

A videód k.va jó, a kapcsolódókat is érdemes megnézni.

A faszi egy műanyag kalapáccsal veregeti (nyújtókalapács), míg nagyjából kúpos lesz, utána egy síma félgömbön fejezi be egy egyszerű karosszériások által használt kalapáccsal.

Ha én ezt láttam volna 15 évvel ezelőtt, máris okosabb lettem volna.

Jobb későn, mint soha!

Előzmény: zsorsz (96853)