királyfurfang Creative Commons License 2014.01.26 0 0 538048

1. A szurkolói kártya pénz-helyettesítő eszközként fog funkcionálni az új stadionban. Csak azzal fizethetsz majd a büfében.

 

2. Az sportról szóló 2004. évi I. törvény 68/A. §-ra figyelemmel a 54/2004 (III.31.) Korm. rendelet alapján az ORFK a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság javaslata alapján gyakorlatilag az összes Fradi-meccset mindig kiemelt biztonsági kockázatúnak minősíti.

 

Ahogy Mabi bemásolta, a sporttörvény 72. § (1) bekezdése szerint a fokozott illetve a kiemelt biztonsági kockázatú meccseken beléptető rendszert alkalmaz.

Továbbá e § c) pontja alapján a beléptetéskor a rendező a belépőjegy, a bérlet birtokosának személyazonosságát ellenőrzi, és személyes adatait egybeveti a belépőjegy, a bérlet vagy a klubkártya adataival.

 

 

A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény alapján:

 

29. § (1) A személyazonosító igazolvány a polgár írásbeli nyilatkozata, valamint az anyakönyv és a nyilvántartás - nem magyar állampolgár esetén ezeken túlmenően a polgár útlevele és a magyarországi tartózkodásának jogcímét igazoló közokirat - alapján kiállított olyan hatósági igazolvány, mely a polgár személyazonosságát és az e törvényben meghatározott adatait közhitelűen igazolja.

(2) A személyazonosító igazolvány tartalmazza a polgár

a) nevét,

b) születési helyét,

c) születési idejét,

d) állampolgárságát,

e) anyja nevét,

f) nemét,

g) arcképmását,

h) aláírását, ha a 14. életévét betöltötte,

i) személyazonosító igazolványa érvényességi idejét,

j) személyazonosító igazolványa okmányazonosítóját.

(3) A polgár személyazonosságát a személyazonosító igazolványon túl az érvényes útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély igazolja. Személyazonosítás céljából - jogszabályban meghatározott kivételekkel - a polgár nem kötelezhető más okmány bemutatására.

 

 

Innentől kezdve a szurkolói kártyán való rágódás kifejezetten akadémikus kérdés....