Törölt nick Creative Commons License 2014.01.25 0 0 30624

A családi vállalkozásunk a faipar területén tevékenykedik és a válság beköszöntése után elkezdtünk Ausztriába bérgyártani. Ma már a forgalmunk harmada oda irányul a magyar kereslet drasztikus szűkülése miatt. 

Gyakorlatilag csicskamunkát végzünk, mert mi adjuk X EUR-ért a termék darabját - amiben benne van az anyagköltség, munkabér, rezsi és egy kis haszon. Az osztrák viszonteladónk saját márkanév alatt eladja az ő viszonteladóinak 2X-ért - azaz 100%-ot rátesz a viszonteladónk árára. Aztán az ő viszonteladói is rátesznek 100%-ot. így az osztrák ember négyszeres áron veszi meg a terméket a boltban.

Én azt látom, hogy először is hülyének néznek minket és lenézik a magyarokat - bizalmatlanok velünk. Azonban ha az ember ugyaúgy flegma velük meg lex@rja őket - emellett viszont jó munkát végez- akkor egy idő után máshogy állnak hozzánk.

A magyar szakemberek erénye szerintem, hogy olcsón, pontosan jó munkát végeznek. Akármilyen bunkók is az osztrákok, valójában ránk vannak szorulva - ha olcsón jó munkát akarnak.

Előzmény: kisfitti (30622)