Törölt nick Creative Commons License 2014.01.25 0 0 32946

Egyszerű fehér alapozó festékkel kell lekenni a pozdorját. Munkalapnak viszont két réteg 18mm-es pozdorját kell összeragasztani, és csavarokkal is egymáshoz erősíteni.

Ha mindenképp sarkosan szeretnéd rakni, akkor kell készítened egy rázókeretet. Ilyet lehet vásárolni is, azonban itthon nehézkesen beszerezhető és drága. Hullámos lerakásnál is ajánlott "táblásítani".

A rázókeret készítését már leírtam: http://qtp.hu/mozaik/razokeret_keszitese_hazilag.php címen találod. Amennyiben négyzethálóba szeretnéd, akkor úgy kell felragasztani a lapra a mozaikszemeket, mindkét irányból valamilyen segédeszközzel (acél vonalzó, vagy csak egy merevebb lemez darab) ellenőrizni a fuga egyenességét.

Illetve szóba jöhetnek még a http://qtp.hu/mozaik/geometrikus_mintak_szerkesztese.php oldalról a sorolható minták.

Törő fogót jelenleg nem tudom hol lehet venni, mivel egy ideje már nem foglalkoztam mozaikkal. Amennyiben csak erre a munkára kell, akkor egy egyszerű hosszabb nyelű harapófogó is megfelel amit kicsit kiéleztek (ha gyárilag nagyon tompa lenne), és munka közben esetleg élezésre szorul... Illetve a munkalaphoz inkább a flexet javaslom gyémánt koronggal, ugyanis ott lényeges hogy ne maradjon éles a vágott felület.

 

 

Előzmény: caterina3 (32945)