Tisztelettel köszöntöm a fórum résztvevőit.
Új vagyok itt és nem is az én területem. A feleségem hobbi-konyhakertet művel és szeretné tudni, hogy hol végeznek talajelemzést,és milyen irányba kellene javítani esetenként.
Egy ~ 200 nm-es területe van, ahol évente változó helyen termel uborkát, babot, borsót, paradicsomot, sárga/fehér répát, sóskát, kevés hagymát, retket, stb. röviden ami egy háztartásban 2-3 főre szükséges lehet. Eddig /13 év alatt/ műtrágyát szinte alig használtunk, esetenként került be egy kevés lóistálló-trágya, marhatrágya, kevés rovarellenes szer.
Röviden: hol lehet megtudni a talaj fizikai jellemzői, kémiai jellegét /savas-lúgos/, illetve a hiányzó/túltengő kémiai elemek jelenlétét?
A tanácsokat, ötleteket előre is köszönjük!