Törölt nick Creative Commons License 2014.01.25 0 0 32944

Fehér csemperagasztó erősen javasolt, ugyanis nagyon elviszi a szürke a színeket. Azonban enné is nagyobb baj, hogy a szürke nem egyenletesen lesz szürke, tehát foltokban eltérő lesz a színe.

Keress kis kiszerelésű ragasztót, ekkora felülethez bőven elegendő az 5kg is (kb. 1kg/négyzetméter kell mozaikhoz). Egyszerű fehér csemperagasztóra van szükséged, ne legyen semmiképp flexibilis. Az Isolastic-ból 1kg bőven elegendő, ha jól tudom az a legkisebb mennyiség amit eladnak az cca. 4000. Ehhez még 1 liter vizet kell keverni és úgy a csemperagasztót (nem egyszerre az egészet...)

Hiába erős egyébként a csemperagasztó adalék nélkül nem tapad az üveghez rendesen. Illetve gyártanak olyan mozaik ragasztót amiben már benne van az adalék, de azokat nem ismerem.

A laminátos (műanyag bevonatos) bútorlapra kétséges hogy megtapad-e. Fára és "csupasz" pozdorjára alapozás után nyugodtan ragaszthatsz. Itt az alapozásnak kettős feladata van, egyrészt adja a fehér felületet, másrészt impregnálja (vízhatlanná teszi) a fát.

Amennyiben mindenképp szemenként szeretnéd ragasztani, akkor hullámvonalban ragaszd fel a mozaikot, mert egyenesen nem fog sikerülni. S ha az egyenestől fél millimétert eltér a mozaik azt már nagyon észrevenni. Ezért szerencsésebb ilyen esetben hullám vonalban vagy más módon -pl. elforgatva elforgatva a szemeket- felragasztani.