Tecs Creative Commons License 2014.01.24 0 0 386

Érthetetlen számomra, hogy a nyugati demokráciák hogyan támogathatják a zendülő csőcseléket. Úgy látszik, az üzleti érdekeik felülírják a nagy demokrataságukat.

 

Ukrajnában többpártrendszerben megválasztott parlament és kormány van. Ha nem ismerik el a legutóbbi ukrán választásokat tisztának, akkor ne kezdjenek tárgyalásba az EU-s csatlakozásról. Illegitim kormánnyal rendelkező országot nem illik a klubba meghívni.

Ha viszont elismerték, és a jelek szerint ez történt, akkor ne támogassanak semmiféle puccsot, ilyen-olyan színű forradalmat. A demokráciában választást kell nyerni, azt pedig ki kell várni. Néhány tízezer vagy akár néhány százezer ember nem dönthet milliók helyett.

 

Visszatérő narratíva, hogy a rendőrök terrorizálják a békés tüntetőket. Ismerjük 2006-ból, hogy megy ez, amikor Orbán úr bujtogatta a csőcseléket a hugyos forradalomra. A rendőröknek az a dolguk, hogy a kormányépületeket megvédjék. A harci helyzetet mindig a szélsőséges tüntetők provokálják ki, elfedett arccal benzines palackot és utcaköveket hajigálva a rendőrökre. Utólag természetesen mindig a rendőrök támadtak a békés emberekre. Amikor a helyzet elfajul, kibontakozhatnak egyes rendőrök állatias és szadista hajlamai, ez pedig újabb olaj a tűzre.

 

Az ún. "békés tüntetők" a háttérből bátorítják a "harcosokat", láttuk Budapesten is a tévészékház ostrománál.