Törölt nick Creative Commons License 2014.01.16 0 0 56027

Én biztos, hogy nem merném úgy hagyni, folyton zavarna a tudat, hogy valami gáz van a vezetékekkel.

Szintén panelben lakom, nemrég végeztem a vezetékek cseréjével. Nálam is össze-vissza ment minden. Van ahol padló alatt, van ahol mennyezetben, van ahol gyárilag kábelcsatornában és olyan is ahol egyszerűen fogalmam sem volt honnan jön a vezeték. Horonygipszelésnek nyoma nem volt, cső nem volt a falban, de a vezeték mégis ott volt valahogyan. Feltehetően a fal másik oldaláról vésték be, de ott meg már a folyosó van, úgyhogy nem értem. Szóval egy darabig keresgéltem a régi nyomvonalakat, aztán hagytam a fenébe, és kábelcsatornában + padlószegélyben új vezetéket húztam mindenhova. Jó pár napos munka volt, de sokkal nyugodtabbnak érzem magamat azóta.

YouTube-on keress rá arra, hogy "házgyártás", nagyon sok régi videó van amikben láthatod hogyan történt az elektromos hálózat kiépítése a panelekben. Szemmel láthatóan nem úgy tervezték, hogy egyszer majd valamikor valaki ki akarja cserélni a vezetékeket a lakásában.

Előzmény: hornyaz (56020)