Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 307

Előbb ment 1 évvel, az első Walt Disney bemutatja vasárnapi blokkban. You Tube oldalon vannak belőle VHS felvételek.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=HcpDQ0dLgvw

 

 

'92.-ben már nyoma sem volt ennek a sorozatnak, nem is ismételték meg utána az elkövetkező 9 évben, ameddig az MTV Walt Disney-t vetített. Azt mondták akkor a közönségszolgálaton nekem, hogy ők már nem is vetíthetik ezt a sorozatot újra, mármint az Ausztrál Expresszt.. Lement vasárnaponként egyszer és azt az egész vasárnapi Disney-t úgy cakkumpakk eleinte csütörtönként délelőttönként ismételték mindig meg, majd át helyezték péntek kora délutánra az ismétlését, aztán hétfőn délelőtt lett belőle. Gondolom, hogy aki vasárnap nem ért rá az is megnézhesse. Meg addig sem kellett mást betenni helyette..

 

Akkoriban ez a ritmikus megismétlése egyetlen egyszer mindennek bevett dolog volt. A Klinika (NSZK filmsorozat), mert akkor még NSZK volt, tehát az újság is később is így nevezte meg, leadták keddenként este majd szerdán délelőtt megismételték azt a részt, kezdetben szombatonként ismételték meg a keddi részeket. Dallas is így ment, Péntek délelőtt és Péntek este és így már ki is merült az adás és ismétlés jog egyben. Később aztán mondták, hogy teljesen megváltoztak a sugárzási jogok, ilyen sosem volt, hogy 5 éven keresztül ennyiszer menjen például egy Dallas, mint most a story4-en, vagy ennyi ismétlése legyen mindennek. Egyszeri vetítés + mindennek 1 ismétlés és ez így volt évtizedekig, melyet rendszerint egyből ki is merítettek. Aztán mindig jöhettek az újabbak..

 

Visszatérve 1992.-ben már ment a Nehéz napok a Föld nevű bolygón, az utána lévőkre már nem nagyon emlékszem, talán Japán srác volt az azt követő sorozatban és így tovább..

 

A Nehéz Napokat az RTL KLUB jó 10 évvel az AE ismétlése után leadta, csak azt már újra szinkronizálva. Ilyenkor mi történik? Az AE-nek 1 kivételével megvolt a régi szinkronja, a Nehéz Napoknak meg nem? És a Balu Kapitánynak sem? Meg a Csipet Csapatnak sem? Ezek mind RTL megbízásból új szinkront kapott.

 

AZ MTVA archívumban a szinkronoknak is meg kellne lenni. Persze köztudott, hogy tűntek el anyagok, ez csak a mende monda, vagy például Ön szerint ezek a szinkronok is erre a sorsra jutottak? Szinte hihetetlen lenne, hogy másolat nem készült belőle..

 

 

Előzmény: renee7 (306)