kefgo Creative Commons License 2014.01.12 0 0 518

Kedves Mindenki!

Sajnos mi is hasonló cipőben járunk, mint Ti.

Röviden: december elején magas lázzal, étvágytalansággal, szorulással kezdődött a baj. Végül a szorulást csak beöntéssel lehetett megszüntetni.

Lázcsillapítóként MELOXIDYL-t adok azóta is. Ez kifejezetten állatok számára kifejlesztett lázcsillapító. Minden nap 1x kell beadni (a cicám folyamatosan kapja, mert fájdalomcsillapító is, és enyhe gyulladáscsökkentő hatása is van). Kutyának valót veszek, 1,5 mg-ost, mert ez kiadósabb. Ez háromszorosa a cicák adagjának, tehát egy 3kg-os macsnak 1kg-os kutyaadagot kell adni. Az adagolása a mellékelt fecskendővel gyerekjáték. Bár 2800 Ft körül van az ára a 10ml-esnek, de kiadós.

Dec. 19-én kaptuk meg a vérvétel eredményét, ekkor derült ki, hogy leukózisos. De hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, elkezdett nőni a hasa is ( kb. 1,5 éves befogadott fehér kandúr). Dec. 31-én kaptuk meg a hasűri folyadékminta eredményét, ami alapján azt véleményezték, hogy FIP-pes is (a vérvételnél FIP-re negatív volt).

Azt mondták, legfeljebb néhány héttel hosszabbíthatom meg az életét.

De nem tudom még elengedni, mert igaz, hogy madáradagokat, de végig evett, s most is eszeget. Szóval folyik a kezelés:

Infúziót kapott bőr alá egy alkalommal, mert nagyon kiszáradt.

Dec. vége óta kapja a thuja, arnica, arsenicum hármast, nem csökkentettem a kezdeti adagot.

Vetrit DMG-t szed, háromszoros adagban - tehát naponta 2x 0,75 ml-t.

Verospriront, Furont szed vízhajtónak + 3 naponta 1 kálium tablettát.

Két hétig Prednisolont szedett, csökkenő adagolásban (egy hétig napi 1-et, 1 hétig napi felet) gyulladásgátlónak (a Medrol is jó gyulladásra, de ezt túl erősnek találta most a doki).

Amit én adok: 1 teáskanálnyi joghurtba elkeverek 1 mokkáskanálnyi kurkumaport, és naponta 3x 1ml-t, fecskendővel, viszonylag gyorsan beadok neki. Bűn rossz íze lehet egy macskának, de lenyeli.

Ha úgy érzem hányingere van, fél Cocculine-t török össze, és beszórom a szájába. Ez szintén homeopátiás szer, édes ízű. Én is ezt használom. (Műtét után is, az ébredés alatt is lehet a nyelvére rakni a cicáknak - mi eddig mindig elkerültük vele az ébredés utáni öklendezést.)

Őrülten vérszegény, de láztalan, s ha akar, kimegy a macskaajtón,  és vissza is jön, ha éppen úgy gondolja.

Nincs rosszabbul, mint 2 hete, a pocakja sem nőtt, inkább kisebb lett, de leírni sem merem igazán, nehogy bármit elkiabáljak két halálos betegség mellett.

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a kurkuma hatását látom.

Bárhogy is lesz, tudnom kell, hogy mindent megpróbáltunk, enélkül nem tudom a végső döntést meghozni. Áprilisban találtam, összeroncsolódott lábbal, abból felépült. Alig volt "jó gazdánál" pár hónapot, és itt van ez. 

De még nem adtuk fel!

Azért írtam le mindezt, mert hátha tudok segíteni, pl. a lázcsillapítóval másoknak is. Ez a szer tényleg nagyon jó.

Minden jót, és gyógyulást kívánok!