nyman Creative Commons License 2014.01.08 0 0 59

a fizetes vs. megelhetesi koltseg viszonya azert jol lathato. Ennek fuggvenyeben nehany egyeb szorakozasi tenyezo is dragabb lehet.

En Irorszagrol mernek nyilatkozni, ahol ha pl. nincs biztositasi eloeleted, a kocsira a felelosseg biztositas akar felmehet evi 1500-2000 eurora egy sokeves Opel Astra szintu autonal. Tobbe, mint amennyiert egy meg hasznalhato autot kapsz.

Nekem mernokkent kicsit magasabb volt a fizetesem, mint az itt a peldaban megjeleno Zsofinak, de a megelhetesre hasonlo nagysagrend, illetve egy kicsit tobb ment el. Mint irtam, a havi berleti dij volt 1100 ill. 1350 Euro + rezsi, plusz a kaja. Par alapveto dolog tobbszorose volt az itthoninak, nehany meg ugyanannyi. Olcsobb, mindennapi dologra nem emlexem. Talan a ruhak learazaskor.

Persze idokozben a berleti dijak is visszaestek a gazdasag visszaesesevel, de ezzel parhuzamosan a munkanelkuliseg is megnott es a fizetesek is csokkentek. Szerintem most kb. Zsofi szintjere tudnam beloni magam, ha viszont az ember a honap vegen megmaradt osszeget nezi, akkor annyit itthon is lehet domboritani illetve akar ennel tobbet is.

Anno nem is a penz miatt mentem el, hanem inkabb magamat kiprobalni, illetve szerettem volna a gyerekemet angol kornyezetbe terelni.

Előzmény: Könyvelés (58)