Én több helyről is hallottam, de legutóbb itt olvastam: "
Egyéb kisüzemi jellegű takarmányok
A nyulászok részére nagy jelentőségű a háztartásokban, vendéglőkben, menzákon összegyűjthetőkenyérhulladék. A kenyér ízletes, az abrakokkal egyenértékű, a nyulak emellett szívesen is fogyasztják. A kenyér fehérjékben szegény, energiaértéke viszont magas. emiatt a nyulakat a kenyér hizlalja, tenyészállatokkal csak meghatározott mennyiségben célszerû etetni. Mindenesetre az ügyes nyulászok jól teszik, ha a kenyérhulladékokat, héjakat, darabokat visszamaradt végeket (sercliket), esetleg egész kenyereket gondosan gyûjtik vagy a gyűjtést megszervezik. Sokkal több szemes abrakot lehet kiváltani a kenyérrel, mint ahogy most tesszük. Nyilvánvaló, hogy kenyéretetés mellett nehézkesebb az egyéb takarmányok (pl. olajpogácsák) vagy kiegészítõ anyagok (premixek) bekeverése, mint a gabonadarás takarmányozás esetén, de az általában jóval alacsonyabb bekerülési költség miatt így is érdemes ezzel foglalkozni.
A kenyérhulladékokat szellős ládákban vagy papírzsákokban célszerű gyűjteni. Nem használható a műanyag zsák, mert ebben a kenyérhulladék gyorsan befülled, hamar penészedik.
Alkalmasak viszont a burgonya, vagy hagyma szállítására használt, hálóból készült zsákok annak ellenére, hogy anyaguk műszál. A gyűjtés után a kenyeret válogassuk át, a már penészedő, nedves, ételmaradékokkal szennyezett darabokat tüzeljük el. A teljesen tiszta, egészséges darabokat vékony rétegben napon vagy a konyhai sütőben szárítsuk ki. A teljesen száraz darabokat szellős helyen, esetleg polcokon tároljuk. A tárolás során ismét ügyeljünk a vékony rétegezésre. A tárolt darabokat állandóan járja a levegő. Etetés előtt a darabokat ismét válogassuk át, csak az egészségesen megmaradt részeket etethetjük. Látszatra elég sok kezelési munkát igényel a kenyérhulladék, mégis bizonyos, hogy a munkát megéri, hiszen olcsó és értékes takarmányhoz jutunk. " Forrás: http://www.nemetoriasnyul.sokoldal.hu/takarmanyozas6