ügyefogyottérdi Creative Commons License 2014.01.04 0 0 12

kedves fórumozók hallom, hogy nyakra-főre hordják ki nem egészen postai hivatalos előírásos úton a postások a rákötési hozzájárulási nyomtatványokat.

 

Érdekes módon halottam legalább 20 embertől, hogy egy nap december 11.-én keltezett dátumú levelet kaptak.

Ami még érdekesebb a dologban, hogy a csatornatársulás fejléces papírján az engedélyező a polgármester és az a bizonyos a társulás(vagy társulat mindegy) alelnöke.

 

Kérdezném okosabb embertől ha egy társulás(lat) adja ki az engedélyt mi köze ahhoz a polgármesternek? És minek van a társulásnak elnöke,ha az nem írja alá?

 

Benne két dolog merült fel a hír hallatná:

 

1, készülve a választásokra nem véletlen,hogy tma neve a papírra került,hisz így a lakosságnak az agyában? neki a neve rögzűl a csatornával kapcsolatban és majd ha szavazni kell rája akkor ez könyebben fog majd menni.

 

2, ki az a helyetttes aki saját hatáskörben intézkedik. Tudomásom szerint ha van elnök,akkor annak a nevében járhat el a helyettes max. vagy egy okiratnál nem így kell helyesen tartalmaznia az aláírási formációt? Vagy tán itt csak azért vagyon egy szabóbéla elnökké avanzsálva,hogy legyen havonta sokszázezer amit zsebrevág a ti befizetett forintjaitokból?

 

Lám-lám minő érdekes,egy egyszerű lakossági problémamegoldásból hogyan is lehet kampányt szervezni a más pénzén a saját malmomra hajtva a vizet.

 

Tudom, hogy most majd megkapom, hogy mi közöm hozzá, meg nem mindegy hogy ki írta alá, ha be lehet kötni,mert már a nép úgy is alig várja a bekötést 2007 óta. Nos felhívnám a figyelmet, hogy a társulás(lat)-nak csak tagja az önk. és ebből eredően nem lehet határozati joggal bíró irat engedélyező aláírója és ha van elnök,akkor a helyettes, csak mint annak nevében helyette aláíró lehet, így aztán amennyiben a későbbiek során bárki jogi aggályokat akarna keresni egy szerződéskötés után,akár az egész településen törvénytelenné nyílvánathatja a rákötéseket egy ilyen formai hibár okirat alapján. Szóval igazán érdemes lenne a társulás(lat) jogászainak kissé jobban arra a papírra ránézni és nem engedni ekkora szervas hibát elkövetni,mert a lakosság fogja a levét egyszercsak meginni.

 

Továbbá a csatorna kérdését korrekt módon nem igazán tartom etikusnak politikai kampányolás céljából felhasználni.