5mooth Creative Commons License 2014.01.03 0 0 51

Sziasztok!
Ahogy elnézem, tényleg kihalt már a topic... az előző komment is egy évre az utolsó után érkezett, és most az enyém is +1év.
Véletlenül bukkantam rá, amúgy. Karácsonyra egy Xbox 360E Slim 4GB + Kinect kombóval leptem meg párom, de most érdekelt (így utólag :D), hogy vajon a Move mit tudna, miben lenne jobb - pl kevesebb helyet igényelne-e.
Érdekes volt a hozzászólásokat így évekkel később visszaolvasni, de sok dologról (érthető okokból) nem esett szó. Talán minimális már az aktualitása, főleg, hogy itt az XBox One és PS4, de talán akad még, aki low budget-ből szeretne otthonra szórakozást. (bár az első néhány hozzászólásban még a 360+kinect nem épp a spórolósakat célozta)

Vásárláskor a szempontok (nálam) az alábbiak voltak:

- grafika elhanyagolható mértékben (Wii a mai napig szimpatikus, csak a támogatottsága csökkent) - bár a PS3 kenterbe veri, és mivel nekem a multimédia, a filmek sokkal fontosabbak, így a világ egyik legjobb (de legalábbis legjobb ár-érték arányú BluRay lejtszójaként a mai napig kedvenc... de nem magamnak kerestem ajándékot) :) Inkább egy HTPC-vel leptem meg magam, ahogy komolyabb (főleg egyszemélyes) játékokra is inkább PC. Konzolt csak egy dolog miatt vennék/vettem, hogy 2+ fő is kellemesen tudjon szórakozni, ha már elfogytak a társasjátékok. - 4GB flash vagy 250GB merevlemez egy újabb nagy dilemma sokaknak. Mivel nem terveztünk töltögetni vagy filmeket/zenéket tárolni rajta, és majdnem kizárólag csak Kinect miatt érdekes számunkra (max 1-2 ilyen kis kétszemélyes mászkálós, mint pl a Legok és a Raymen sorozat), így nem volt szempont a merevlemez. Igen, a telepített játékok jobban kímélik az ODD-t, de sok kollégámnak és ismerősnek már legalább 2éve van 4GB-s verziója, csak Kinectre és semmi baja a gépnek. Ennek ellenére, most elgondolkoztam egy merevlemez beszerzésén. Sports Ultimate-ben is van 1-2 letölthető tartalom, de amúgy is elég sok érdekes dolog van, amit kipróbálnánk. Demok kipróbálására persze teljesen elegendő a 4GB - ha utána törlöm, ahogy ezt eddig tettem is - de ha időközben marad fenn olyan, ami érdekes számunkra, akkor már erősen és gyorsan csökken a tárhely.

- ami a flash-elést illeti, nem szeretem a mókolást. Egy kollégám van, akiknél a gyerek rendszeresen bütykölteti a gépet, hogy a legújabb játékok is fussanak lopott módban. Egyelőre nincs baja a gépnek, de igazából nem is csak ez tart vissza. Használtan egészen jó állapotban lehet kapni akár üzletben, akár neten is eredeti játékokat. Ha spórolni akarok, megveszem inkább azokat. 2-3-5-6e Ft azért nem a világ és nem kell 50 játék.

Jelenleg a csomaghoz kapott Advantures (ezt kb félóra alatt meguntam, és azon agyaltam, miért is vettem én kinectet - el kéne adni, amíg még majdnem új :D), de aztán másnap kipróbáltuk a másikat (alapból a Sports 2 járt volna hozzá, de kivetettem és féláron megvettem a Sports Ultimate-et, így 11 sportág áll rendelkezésre), na ez így már korrekt :)

Tényleg remek szórakozás! Mindenkit megmozgat, és ha komolyan veszik a dolgot, akkor elég alaposan. Szinte lehetetlenség megunni őket, és még az 50-60év feletti szüleink is úgy ugráltak és váltották egymást a party módban, mint a gyerekek.
Viszont egyszerre 1, max 2 személyt kezel, utóbbi esetben pedig legalább 2,5m távolságra van szüksége. Nálunk szerencsés a helyzet, mert a kanapé széléig ez megvan, és még azt is el lehetne tolni/forgatni. De ahol erre már nincs lehetőség, ott elég kellemetlen lehet. Ettől függetlenül akár 10-12 ember számára is remek szórakozás lehet. Egyszerre max ketten ugrálhatnak ugyan, de a többi sem unatkozik. Az a küzdelem, helyben futás, ugrálás, hadonászás szórakoztatóbb a legtöbb TV-ből ömlő baromságnál. Sports Ultimate party módjai pedig viszonylag gyorsan pörgetik a játékokat, gyors páros váltásokat téve lehetővé, így viszonylag hamar sorra kerül mindenki és csapatukért küzdhetnek. Egyszerre 4 embert el sem tudnék képzelni a TV előtt... nem hiszem, hogy bármikor is úgy akarnék játszani.
Sokan kértek véleményt tőlem is, még azelőtt is, hogy nekem lett volna, de már akkor is az alábbiakat javasoltam - és ezt most is tartom (bár a Move-ot nem próbáltam, és még nem találtam infót a "hatótávval" kapcs, ami, ha jelentősen rövidebb a kinectnél, akkor kisebb helyiségekben erősen javasolt): Ha főleg 1 vagy max 2fős, kontrolleres, tuti grafikájú játékok, és/vagy multimédia, 3D mozizás stb a szempont, akkor PS3 (később a move még mindig jó alternatíva lehet ritka alkalmakkor party mókának) Ha pedig kimondottan a fent leírtak (csak a több fős, party játék, közös mókázás) a cél, akkor a Kinect nagyon határozott támogatásomat élvezi. A merevlemezen pedig érdemes erősen elgondolkozni (már, ha nem nagyobb a különbség 10-15e Ft-nál - én +12e-t sem szántam rá - mert amúgy 20-22e környékén lehet kapni 320-as merevlemezt - most a használtakat vadászom, de nem sürgős a dolog), ha csak egy kicsit is úgy érzi, hogy magával ragadhatja a szenvedély és erős késztetést érez a további tartalmak beszerzésére. Én egyelőre nem érzem hiányát, remekül használható és sok ismerősöm a mai napig 4GB verzióval játszik, máig élvezettel - nem veszve az újdonság varázsa.
Az elején úgy gondoltam, nem fogom a netre kötni. Minek, csak a kinect miatt van. Így aztán nem is kábeleztem be, de a wifin megtalálta a jelet. Mondom, egye fene, felengedem. Na kb azonnal be is állítottam a LIVE-ot, és már azon gondolkozom, hogy a Gold-ot is kipróbálom, talán későbbiekben is fizetek majd érte. Jó dolog. De konzolos továbbra sem leszek. Most sem érzem, hogy FarCry-t vagy GTA-t vagy bármi hasonlót én azon akarnék játszani. Illetve zenére, filmekre, netezésre a HTPC marad.