Karol Y Creative Commons License 2014.01.02 0 0 2203

Attól tartok, elnyelte a hozzászólásomat ez a remek fórummotor, jóval rövidebben újrafogalmazom akkor:

 

első lépésben lehetne csinálni egy weboldalt, ahova az adott bolthálózat (CBA, Lidl, Aldi, Spar, Auchan, Tesco) azonos áruinak lehetne megadni az adott országban tapasztalt árát. Kellene hozzá rengeteg önkéntes, akik meg tudják mondani, hogy egy adott országban egy bizonyos árura milyen adók rakódnak (a nettó ár kiszámításához), segítenek feltölteni a megegyező áruk listáját, és végül az adatbázisba feltöltik, hogy az adott ország adott boltjában mennyiért vették az adott árut. (amit automatikusan át is számolna az adatbázis nettó árra).

Csak az eleje nehéz, elég önkéntest találni, illetve a domaint lefoglalni, beállítani a szervert, ha már elég sok adat van az adatbázisban, az már elég sok érdeklődőt vonzhatna ahhoz, hogy pár reklámmal önfenntartó legyen az oldal.

És ha van egy elég teljes, közismert adatbázis, ahol tisztán látszik az árkülönbség a hazai és külföldi boltok között, az jelenthet akkora nyomást a hálózatra, ami miatt maguktól mérséklik a különbséget. Vagy ha nem, erre már lehet alapozni egy bojkottot.

Előzmény: H_G (2202)