saválló Creative Commons License 2013.12.28 0 0 8030

"Nocsak, a Passat kiöregedett?"

Ha így nézzük akkor ezt is mondhatnám, de az tény, hogy majd 9 évig használtam, sok 100k km-t beletekertem, túlestem egy (TT5) váltófelújításon is,  no akkor elegem lett az automatából aztán előbb-utóbb fiatalítani szeretne az ember.

Most megtettem igaz nagy nehezen, mert ugye aki autót akar eladni annak sincs egyszerű dolga, de aki venni akar annak sem éppen az.:(

Hónapokon keresztül keresgéltem több márka/típus került szóba, de inkább a VW konszernen belül keresgéltem, és 5-ös BMW-t is nézegettem, de az a véghajrában vesztett a hátsó kerék hajtás miatt.

Azért nem lett megint Passat mert B6-ost nem kartam semmiképp sem, B7-esek fapadosak gyenge felszereltségűek, és főleg drágábbak, mint az A6-os.

Passat CC-nál, Octavia RS-nél ugyanez volt a helyzet idősebb, drágábban fapadosan....akkor inkább A6-os.

"Mostanában nálam is több 2.7tdi fordul meg, azt hiszem kint azért van több mint 3.0-ból mert 200 ló alatt olcsóbb a rezsi (?)

3.0TDI-t nem akartam mert azok mind Quattro-k, és alig van belőlük manuális váltós.

A 2.7-es TDI amit vettem manuális váltós, elsőkerekes, kevesebbet eszik, mint az automata Passatom evett, pedig "kicsit" erősebb, és majd 300kg-al nehezebb.

Így ez lett."

Előzmény: mica-r (8028)