tboyka Creative Commons License 2013.12.26 0 0 13001

Na kikötöttem az Osram NBU-nál, nekem nagyon bejött. Na, de amíg idáig eljutottam...:D

Végigjártam a fokozatokat rendesen.

Először kezdtem gyári szabadtükrös lámpával (Seat Leon, 2004), normál izzóval. Kevésnek találtam, ezért xenont bele! Arra gyorsan rájöttem, hogy szénnévakítom a szembejövőket és mivel nem akartam azt, hogy az édesanyukám napi szinten emlegetve legyen, jöhetett a projektoros megoldás!

Így következett a csili-vili, csoki-ropi "tuning"lámpa (éndzsöl ájsz, meg mi egymás...:)), mivel gyárilag nem gyártottak a gépjárművembe vetítőlencsés megoldást. Meg is vettem, mehet ebbe is a xenon 5000K-val, mer' a BéeMWékbe' is olyan van. 

Nekem tetszett, még láttam is vele, de a rendőröknek nem annyira, bár a gyári lámpamosóm miatt megették, hogy gyári, de azért megállítgattak, keresték a trafót, csak nem találták...:) Az bezzeg nem tűnt fel nekik, hogy kézi magasságállításom viszont van... Egyébként nem volt rossz, de a vetítési képe kicsit elmosódott, hála a "tuning" projektor vetítési képének.

Azt végül kivettem, jött az emelt fényű Philips NG H1-es, a fénye kiábrándító volt, de azt rögtön gondoltam, nem a Philips a ludas, inkább a "tuning"lámpa. Lehet, hogy a alapból volt gagyi a lámpa, az is lehet, hogy a xenon UV sugárzása nyírta ki a foncsort, az is lehet, hogy mind kettő, de rémesen gyenge volt a fényerő. Két év szenvedés után, 2013 nyár végén féktávon belül elütöttem egy kutyát (a kutya megúszta, a lökösöm nem), így kapóra jött a lámpacsere is.

Így visszakerült a gyári szabadtükrös lámpa és ment bele a tompítottba és a távolságiba is az NBU. Hááát ég és föld a különbség, már értem, hogy miért hívják az NBU-t a halogének xenonjának. Egyébként, ha létezett volna gyári xenon szett az autómhoz, lettem volna olyan hülye, hogy megvettem volna, de nem létezik. Ehhez képest a Leon 3-asokhoz már LED világítás is kapható... Mellékelek egy képet, tegnap csináltam NBU-val, nagyon meg vagyok elégedve, de amíg idáig eljutottam...:)

Aki most kezdi a kálváriát, ajánlom olvassa a posztom végig...