Bradanek F Creative Commons License 2013.12.25 0 0 317

Kijevi tüntetések: brutálisan összeverték az újságírónőt.

 

 

Két ismeretlen férfi kedd éjjel brutálisan összeverte Tetyjana Csornovol ukrán újságírónőt, a kijevi EU-párti tüntetések ismert aktivistáját – hozta nyilvánosságra szerdán a helyi média.

Csornovolt a Kijev melletti Boriszpil település felé vezető autóúton vette üldözőbe egy gépkocsi, amelyben két férfi ült. Többször nekimentek az újságíró autójának, ami miatt megállásra kényszerült. A két támadó betörte kocsija szélvédőjét, ezért az újságírónő futva próbált elmenekülni, sikertelenül, üldözői utolérték és brutálisan összeverték.

A hírek szerint Csornovolt a segélyhívására kiérkező rendőrök szállították kórházba, ahol agyrázkódást állapítottak meg nála. Az arcát teljesen összetörték, tele van véraláfutásokkal és duzzanatokkal.

Az újságírónő bántalmazásának hírére a Majdanról (a Függetlenség teréről) tüntetők egy csoportja a belügyminisztérium elé vonult tiltakozni. Az aktivisták elmondták, hogy nem ez az első eset, hogy az európai integrációt és hatalomváltást követelő demonstráció résztvevőit erőszakos támadás éri.

 

 

 

Halálos áldozat Már halálos áldozata is van az ukrajnai tüntetéseknek. Az ukrán média kedden hozta nyilvánosságra, hogy meghalt a kórházban egy férfi, akit állítólag rohamrendőrök vertek össze.