GT_00007 Creative Commons License 2013.12.25 0 0 97

Köszi az infót. Én teljesen meglepődtem tegnap amikor olvastam a kütyüről mert mostanában sajnos nem volt időm rádiózással foglalkozni és mellbevágó hír hogy egy pár dolláros kínai gagyival ilyen dolgokat lehet csinálni. Közben látom már van aki ráállt arra hogy ezekkel a chipekkel készítsen saját gyártmányú SDR-t, gondolom azoknál nincs olyan minőségi probléma mint amiről írtál. Megnézem hogy szuperál a jóárasított kínai és ha bejön akkor lehet hogy veszek egy komolyabbat mondjuk a magyar sráctól. Rövidhullámra marad az SDR-IQ, az 12 bites és RH-ra van tervezve. Viszont VHF/UHF-re ez a csináld-magad konstrukció ár-érték arányban verhetetlennek tűnik. 

 

Egyébként továbbgondolva ezt a történetet valószínűleg hamarosan le fog áldozni a méregdrága SDR-eknek mert egyre több ilyen chip fog kijönni és ha a gyártó rájön hogy többet tud eladni ha "véletlenül" nyitva hagy egy kiskaput akkor várhatóan lesz folytatás. Talán már olvastátok ezt: http://www.rtl-sdr.com/airspy-new-12bit-20msps-sdr-dongle-prototype-author-sdrsharp/ Érdekes lesz kipróbálni 12 bittel.

 

Egyébként amennyiben még valaki nem ismerné ezt a blogot ( http://www.rtl-sdr.com/ ) melegen ajánlom, úgy tűnik naprakész anyagok vannak fent, még ma Karácsony napján is raktak fel 2 cikket. Például reklámozza az első RTL-SDR-ről megjelent (elektronikus) könyvet  és úgy tűnik az írója magyar, egy bizonyos Czermann Ákos. 

http://www.amazon.com/gp/product/B00HCIPSQY/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B00HCIPSQY&linkCode=as2&tag=rsv0f-20 

 

További békés ünnepet mindannyiotoknak!

Előzmény: X ANTI (96)