Fázisceruza Creative Commons License 2013.12.22 0 0 34467

Utólagos engedelmetekkel akkor én is megosztanám veletek a kézműves bicskákról és késekről szerzett csekély tapasztalatomat. 

RÉVÉSZ  náder fa nyéllel, három paklis.

A kidolgozottságában ordító hibák nincsenek, viszont olyan nehezen nyitható, hogy leszakad az ember körme tőle.

Fogása jó, masszív erős hatású.  

NAGY  ZOLTÁN által összeszerelt, tekintélyes méretű bicska (26cm). Azért csak összeszerelt, mert elmondása szerint, a kivágást nem Ő végezte. Kis hibája, hogy a hegyénél a pengehát nincs elvékonyítva, ezért elég fura, tompa a hegye. Egyébként szerintem szép munka. A konyhakés kidolgozottsága is megfelelő, jó súlyelosztású.

POLYÁK arató, szénacél pengével. Ezt a bicskát még a nyáron vettem tőlük, akkor még nem volt trapasztalható a mostani rendkívül rossz minőség, ami a Vörösmarty-téren eluralkodott. A penge nagy jó éltartó, jól élezhető, viszont erős íze van. Jó kis bicska, ezt használom a legtöbbször, viszont a jelenlegi bicskáik tényleg kritikán aluliak.

A konyhakést most vettem, ez jó minőségű, szépen kidolgozott, jó fogása van a nyelének. 

TARJÁNYI szalonnázó szaru nyéllel és szegedi halas  bicska.

Mindkét bicska gyönyörűen kidolgozott, sorjás élek nincsenek, a penge precízen középre záródik. 

Fogásuk kellemes, kézbe símuló darabok. A szalonnázónak egyetlen hibája, hogy ha becsapódik a penge, akkor nekiütközik a rugónak és ez nyomot hagy a pengén.

Az idáig általam megismeret bicskák közül ezek a legigényesebben megmunkált darabok.