borcsimama
2013.12.21
|
|
0 0
73523
|
Töltött gomba2011, június 21 - 10:14 — j_uccc a face-ról hoztam
Egy nyersételes receptgyűjteményben találtam... Először kicsit furcsállottam, de gondoltam próba szerencse... Nos, nem gondoltam volna, hogy a gomba ilyen isteni nyersen. Mostanában egyre többször rá kell jönnöm, hogy egyes zöldségek bizony sokkal-sokkal finomabban nyersen, mint sülve-főve.

Hozzávalók:
- csiperkegomba
- mandula (vagy bármilyen csonthéjas - eredetileg kesuval van a recept, de mandula volt kéznél)
- 1 avokádó
- 2-3 paradicsom
- 1 lilahagyma
- citromlé
- bors
Elkészítés:
- A mandulát (vagy diót, kesudiót...) 1 éjszakára beáztatjuk.
- Másnap pici vízzel, citromlével, borssal összeaprítjuk. Ha nem akarunk sírni a hagymától, dobjuk ezt is az aprítóba...
- Hozzáadjuk a villával összetört avokádót és a felkockázott paradicsomokat.
- A gombák szárát kiszedjük, a gomba külső héját lehúzzuk. Én ezután még át is mostam a biztonság kedvéért. Megtöltjük a fejeket.
Én elég pici gombákat kaptam, nagyobbal lehet, hogy könnyebb dolgom lett volna...
Lányok, sziasztok, jó reggelt, ezt a különlegességet ma reggel találtam, gondoltam megosztom Veletek is... |
|