borcsimama Creative Commons License 2013.12.21 0 0 73523

Töltött gomba2011, június 21 - 10:14 — j_uccc a face-ról hoztam

Egy nyersételes receptgyűjteményben találtam... Először kicsit furcsállottam, de gondoltam próba szerencse... Nos, nem gondoltam volna, hogy a gomba ilyen isteni nyersen.  Mostanában egyre többször rá kell jönnöm, hogy egyes zöldségek bizony sokkal-sokkal finomabban nyersen, mint sülve-főve. 

Hozzávalók:

  • csiperkegomba
  • mandula (vagy bármilyen csonthéjas - eredetileg kesuval van a recept, de mandula volt kéznél)
  • 1 avokádó
  • 2-3 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • citromlé
  • bors

Elkészítés:

  1. A mandulát (vagy diót, kesudiót...) 1 éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap pici vízzel, citromlével, borssal összeaprítjuk. Ha nem akarunk sírni a hagymától, dobjuk ezt is az aprítóba... 
  3. Hozzáadjuk a villával összetört avokádót és a felkockázott paradicsomokat.
  4. A gombák szárát kiszedjük, a gomba külső héját lehúzzuk. Én ezután még át is mostam a biztonság kedvéért. Megtöltjük a fejeket.

Én elég pici gombákat kaptam, nagyobbal lehet, hogy könnyebb dolgom lett volna... 

 

Lányok, sziasztok, jó reggelt, ezt a különlegességet ma reggel találtam, gondoltam megosztom Veletek is...