temesin Creative Commons License 2013.12.11 0 0 10912

Sziasztok,

 

Segitseget szeretnek kerni.

Edesapam eltorte a felkarcsontjat, megoperaltak, de termeszetes modon a rogzites miatt a delta izom lesrovadt, emiatt a felkarcsont az izuletbol kisse megereszkedett.

Jar gyogytornaszhoz rendesen, gyakorol ahogy kell otthon is.

Kapott a gyogytornasztol ideiglenesen egy Corposano KS-1 tipusu izomstimulator keszuleket, amit hasznal es jo neki, de ugye ezt vissza kell lassan adni. 69 eves es ez az eszkoz eleg hatekonyan tamogatja a gyogytornat a korabol fakado lassabb felepulest kompenzalva.

Szeretnenk venni Karacsonyi ajandekkent neki egy ilyen vagy hasonlo keszuleket, de akkora a valasztek, hogy nem tudom melyik lenne a jo.

Annyit kiprobaltunk, hogy mivel ezen a frekvenciat lehet allitani 50-100-200Hz kozott, a 200Hz az jo mukodest biztosit, a 100Hz mar keves.

Ez az eszkoz halozati 12V-is adapterrol megy, negyszog illetve haromszog jelet tud, allithato amplitudoval.

 

Szoval a jelenleg kaphato legtobb eszkoz 2-4 AA vagy AAA-s ceruzaelemrol mukodik, ez ugye maximum 6V-ot jelent legjobb esetben is. Tobbsegben a frekvencia sem allithato, hanem kulonfele programok vannak elore beallitva, de ezek is valoszinu a kikapcsolas-bekapcsolas idotartatamat es a teljes kezeles idotartamat varialjak.

Attol felek, hogy olyat veszunk aminek a teljesitmenye keves lesz es nem eri el a kello ingerlest a deltaizomnal.

Nem is tudom, hogy a TENS keszulekkent hirdetett eszkozok igazabol alkalmasak-e erre a feladatra, vagy azok csak fajdalomcsillapito hatasuak inkabb.

 

Tudna valaki ebben segiteni, van valakinek otlete milyet erdemes venni?

 

Elore is koszonom a segitseget!

Udv.!