loding Creative Commons License 2013.12.08 0 0 202

ha nem gond adalék,

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10504098/Ukraine-protesters-topple-Lenin-statue-amid-huge-rally-in-central-Kiev.html

Itt van videofelvétel a ledöntésről és a bontókalapácsos tevékenységről.

A férfi (?) aki a népszavát kezeli, az életében nem dolgozott ilyen szerszámmal, ugyanis ennek speciális tachnikája van, leginkább az előbb linkelt munkásmozgalmi képen látható felel meg a helyes tartásnak. Valószínűleg azok még dolgoztak :-D, így volt ismeretük a technikáról. Most elmondom - de csak egyszer :-) - hátha egy szer szükség lesz rá.

A kalapácsot mindkét kézzel a végén kell fogni, félkörben kell a fej mögé/fölé emelni és indítani a csapást. Nem erőből, csak a gravitációt felhasználva enyhe erőt kifejtve meghúzni lefelé a tárgy felületének a közepére. A láb tartás is a "népszavás" használati utasításnak megfelelően kell legyen. Ettől ahogy ez az idióta csinálja, holnapra komoly izületi, izom bántalmai lesznek.

Ez az alak életében egyetlen percet nem töltött ilyen tevékenységgel, meg merem kockáztatni fizikai munkával sem, de túl sok esze sem lehet, mivel akkor rájönne a módszerre.

A videón látszik, csak kocogtatja.
:-)))))