Bradanek F Creative Commons License 2013.12.07 0 0 166

Azarov az Európai Uniótól vár segítséget.

 

Reményét fejezte ki pénteken az ukrán kormányfő, hogy az Európai Unió segít az ukrajnai belpolitikai válság békés rendezésében.

Mikola Azarov a Facebook közösségi portálon tette közzé üzenetét, amelyben a hatalomváltásért tüntetők melletti elfogultsággal vádolta meg a médiát.

„Mi párbeszédet javasoltunk. Ez kell legyen az egyetlen megoldási lehetőség azok szerint, akik valóban gondolnak az ország jövőjére, az emberekre” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Szerinte ebbe a párbeszédbe azonban nemcsak a demonstrálók képviselőit kell bevonni, hanem azokat is, akik „folytatják a munkát a gyárakban, az üzemekben és a földeken”.

Az ukrán tévécsatornákat bírálva szóvá tette, hogy hírműsoraikban nem számolnak be a kormány melletti demonstrációkról, arról sem, mi történik most az ország keleti, ipari régióiban. Az említett területeken eddig elvétve voltak csak kisebb, hatalomellenes demonstrációk.

Azarov biztosította a diákokat afelől, hogy nem lesznek retorziók velük szemben a demonstrációkon való részvételük miatt. Megjegyezte viszont, hogy az egyetemisták feladata a tanulás. A Kijevben tüntető vidéki diákoknak azt ígérte, hogy az állam kifizeti hazautazási költségeiket, ha nincs rá pénzük.