zölderd Creative Commons License 2013.12.04 0 0 254

A bitcoin rendszer nyílt forráskódú, ennek megfelelően nem nehéz egy gyakorlott programozónak elkészíteni egy altcoint ugyanezel a technológiával. 

Ennek megfelelőn már elég sok alternatív coinnal kijöttek, de a piacot sem ejtették a fejére, ezeknek a kapitalizációja a nullához közelít ellentétben a bitcoinéval, mivel a piac konszenzusosan az első befutót támogatja, mert nincs oka rá, hogy ne ezt tegye.  

Egyedül tényleg a litecoinról mondható el, hogy valami van, és talán megéri vásárolni pár tíz litecoint majd eltenni évekre és esetleg lehet belőle valami. 

 

A bányászattal kapcsoaltban felvázolt probléma azért nem fog jelentkezni, mert évtizedek múltán olyan magasra várható a btc árfolyama, hogy nem lesz sokkal szűkebb a bányász keresztmetszet, mint most. Kétségkívül az ltc bányászbarátabb technológia, míg a btc esetén a folyamatos verseny miatt nehéz a bányász élete, és egyéni bányászat helyett ma már többnyire a számítási kapacitásukat összeadva táruló bányásztársaságok bányásszák, és nem egyének otthoni gépeken. 

 

Előzmény: acr77 (247)