zölderd Creative Commons License 2013.12.04 0 0 253

"Ezek szükségesek, de nem elégségesek; a BTC-nél hiányzik a legfontosabb, hogy valaki garantálja az értékét, vagy legalább azt, hogy golnap is fizetni lehet vele."

 

A piac garantálja az értékét, a jelek szerint működik.

Minél jobban elterjed, annál stabilabbá válik az árfolyam.

Ha lenne egy központi szervezete, aki úgymond "garantálja az értékét" arról lehetne tudni, hogy egyben manipulálja is az árfolyamot.

Innentől senkit nem érdekelne a btc. mert egy lenne a sok centralizált rendszer közül.

Egyébként az arany pénzrendszerként alkalmazásának időgrafikonjára felrajzolnád az árfolyamait különböző történelmi periódusokban, igencsak hasonló eredményt kapnál, mint a btc, több felfutással, eséssel. 

 

"Nincs értéke. El tudod adni a technológiát? Nem. Az egész addig ér valamit, amíg ti hisztek benne."

 

Van értéke és el tudod adni. ezt csinálják a btc tőzsdén.

Ha vásárolsz 1 btc-t, akkor 1/21000000 résznyit vásároltál a technológiából.

Mivel a btc rendszert csak a btc tulajdonlásán keresztül lehetséges használni, így a btc rendszer technológia ára is szerepel a btc tőzsdei árában. 

Más kérdés, hogy spekulánsok miatt ez az ár jelenleg sokak szerint túlárazott.

De aki hosszútávon gondolkodik annak nem számít az árfolyamingadozás mert nem tervezi a közeljövőben eladni. Ha 

 

"Ez sem így van. Vásároltam mág ausztrál webshopban, rögtön leemelték a kártyáról a pénzt."

 

Vagyis akkor ha te pl. beszállítója vagy egy ausztrál megrendelőnek, akkor csinálsz egy webshopot és gondolod úgy fog fizetni neked, hogy megadja a kártyája adatait, nem pedig devizaátutalással? Na ne már... És ettől nem egyszerűbb a btc?

 

"Jelenleg aki BTC-t vesz, azért teszi, hogy nyerjen rajta. Ha elindul egy eladási hullám, akkor elkezd esni az ára; az esés hatására még többen adják el, még tovább esik; ezt hívják kipukkadásnak."

 

Nem hinném. Ha ugyanis mindeki rohanna eladni amikor az árfolyam emelkedik, akkor eleve nem is tudott volna ilyen magasra felmenni az ára, mert folyamatos eladói nyomással kiegyenlítődne az árfolyam. De pont azért emelkedik ilyen szélsőségesen, mert tömegek ülnek a coinjaikon, akik hosszú távra terveznek. 

Előzmény: W_B (243)