Kzella Creative Commons License 2013.12.02 0 0 73

Ez nem Fibernet, de elfér ebbe a topikba

 

 

Van netem, nincs netem, használni nem lehet, de azért fizetni kell.

 

Azt hinnénk az ország közepe lefedett egy kicsit, nagyváros sík területen, kell ennél több?


Érdekesek a szolgáltatók, mindig van valami kifogásuk. Előző alkalommal valami pereskedésre hívatkoztak, azért nincs net hosszabb ideig, mert kikapcsoltak valamit náluk, persze hogy ezt is a fogyasztókra hárították. Pénzt persze nem lehetett visszaszerezni, valami szöveget válaszoltak vissza rá.
Legközelebb árnyékoltak a fák és azért gyenge a szolgáltatás. Magasabbra föl az antenna rudat és bámulni(irigykedni), hogy a másik szolgáltatónál lévő szomszédé nem az égbe van és semmi panasza. Most vajon mi lehet a gond? Talán hideg van és a mikrohullám nem hatol át rajta. Pedig a telefonom tökéletesen üzemel, telefonálni pedig kell, legalább kétszer naponta, ha szeretnénk egy pár hét alatt a végére járni. Az automata hívórendszer beiktatva, és ki se lehet lőni, csak végighallgatni. Közvetlen ügyintéző nem érhető el, csak ezen keresztül. Szegény ügyfél gyakran feladja, majd lesz valami alapon, eleinte mi is, mig rájöttünk, hogy heteken át, csak a mininet jön be, de a csomag a széles sávú árat szedi be. Már nem adjuk fel, de igy is sok kell, hogy visszatérjen a net, jelenleg 5 napja nincs, éjfél körül tudom ezt a pár sort feldobni, vagy pedrive és kocogni az ismerősökhöz. Vagyis ez igy nem pontos, van internetem csak még a mailokat se bírom megnyitni vele.
Van egy automata telefonközpont beiktatva, ami majd jelzi hogy milyen problémával fordulunk az egyetlen ügyintézőhöz. Negyed óra alatt bejutunk és továbbitja majd az illetéskesnek, hogy mikor azt nem tudom. Napokon át megya játék, hol van net, hol nincs, vagy ha van még a posta kinyitásához is gyenge. Annyi van, hogy pénzt vissza ne adjanak. Most újabb menet készül, de mit akarnak elérni? Még sokkal csodásabb csomagot? Hatalmas teljesítéssel?
Most én is azon gondolkozom, mégiscsak elmesélem az esetemet, de a Nemzeti Hírközlési Hatóság felé is mozdulni kellene..

 

 

Vajon a hegyek között is ninterneteznek az emberek?