halaloszto Creative Commons License 2013.12.02 0 0 69828

En eloszor a regi rendszer fojtasaval probalkoznek. Ha egy hatarozott elagazas az eloremenon a regi/uj resz, akkor ott, ha nincs ilyen, akkor minden regi radiator torlojan zarni egy picit.

 

En elektromosan jobban ertem a dolgot: Ez egy nagy paralel kapcsolas, a kazan szivattyuja a tap, ami egy aramgenerator. A cel, hogy a parallel agakban azonos legyen az aram. Igy a beiktatott trimmerekkel addig noveljuk a tul kicsi ellenallasu agak ellenallasat, amigy egyformava nem valnak az aramok. (ha egy ag ellenallasa no, a tobbin noni fog az aram, mert a betap aramgeneratoros)

 

Volt egy behangolt rendszer, ratettel meg parallel uj fogyasztot. Ha az jo messze van, ezert a hosszu vezetekkel az ellenallasa nagyobb mint a meglevo agake, akkor ott mindig is kicsi lesz az aram, barmit csinalsz, muszaj a tobbi kor ellenallasat novelni. Vegul a regi agakon kisebb lesz mint volt, de ez elkerulhetetlen, hiszen mostantol tobb agat kell a tap kiszolgaljon. Ha ehelyett az aramgenerator aramat emeled meg, akkor a regi korokon no az aram, mondjuk hogy feleslegesen, az ujon meg az arany nem fog valtozni. Ha egy agba beteszel egy plusz aramforrast, azzal meg jol megkevered az egeszet, rossz esetben egyes agakon mogotte meg meg is fordulhat az aramirany.

 

Vajk

Előzmény: Herr X (69827)