Prelleg
2013.11.30
|
|
0 0
36
|
Szerintem azoknak az indexelőknek ártanál akik betartva a szabályt, Juliánna-t indexelnének ott, ahová az van írva, és a 100%-ból egyből 90% lenne. Hosszú távon káoszt okozna. Éppen azért, mert a keresőmotort nem zavarja az ékezet, nyugodtan be lehet írni. Az a külföldi, aki a magyar őseit keresi és nem veszi észre, hogy az a, e, u, o betűk fölött az egész anyakönyvi lapon tömegesen szerepelnek az ékezetek, csak a saját őse fölött lévő ékezetekről hiszi azt, hogy paca, az nem túl jó családfakutató. Ha az apa és gyerek nevét különböző módon írták le (pl.: c/cz, y/i) az indexelőnek is különböző módon kell beírni, hiszen nem tudni, hogyan használták valójában. Még az indexelésem kezdetén kaptam olyan köteget, ahol a halotti anyakönyvben egy egész család (apa, anya, gyerekek, nagyszülők) volt felsorolva másfél oldalon keresztül. Össze-vissza írták a nevüket (ha jól emlékszem nyolcféleképpen írták csak az apa vezetéknevét) és akkor is betű híven írtam, mert fogalmam sem volt arról, hogy melyik az eredeti. Az ékezetekkel kapcsolatban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=126560614&t=9000502 |
Előzmény: zerfer (26)
|
|