ZsuR Creative Commons License 2013.11.29 0 0 91309

Ezt ma probaltam ki eloszor - es nagyon finom lett... 

 

http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/homemade-gravy-recipe/index.html

 

Hozzávalók
10 dkg  sótlan vaj
1 1/2 csésze apróra vágott sárga hagyma (2 fej vöröshagyma)
1/4 csésze liszt
1 teáskanál só kóser
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 csésze csirkehúsleves
1 evőkanál konyak
1 evőkanál fehérbor, opcionális
1 evőkanál tejszín, opcionális
Directions
A nagy serpenyőben, főzzük a vajat és a hagymát közepes-alacsony lángon 12-15 percig, amíg a hagyma enyhén pirított. 

Szórjuk a lisztet a serpenyőbe, habverővel, majd hozzáadjuk a sót és a borsot. Főzzük 2-3 percig. Adja hozzá a forró csirkehúsleves keverék és konyak, és főzzük fedetlen 4-5 percig, amíg besűrűsödött. Adjuk hozzá a bort és a tejszínt.

 

En adtam hozza nagyon aprora vagott gombat amikor a hagyma mar majdnem megparolodott... finom lett!!! Fel ora alatt kesz lett...