ZsuR
2013.11.29
|
|
0 0
91309
|
Ezt ma probaltam ki eloszor - es nagyon finom lett...
http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/homemade-gravy-recipe/index.html
Hozzávalók 10 dkg sótlan vaj 1 1/2 csésze apróra vágott sárga hagyma (2 fej vöröshagyma) 1/4 csésze liszt 1 teáskanál só kóser 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors 2 csésze csirkehúsleves 1 evőkanál konyak 1 evőkanál fehérbor, opcionális 1 evőkanál tejszín, opcionális Directions A nagy serpenyőben, főzzük a vajat és a hagymát közepes-alacsony lángon 12-15 percig, amíg a hagyma enyhén pirított.
Szórjuk a lisztet a serpenyőbe, habverővel, majd hozzáadjuk a sót és a borsot. Főzzük 2-3 percig. Adja hozzá a forró csirkehúsleves keverék és konyak, és főzzük fedetlen 4-5 percig, amíg besűrűsödött. Adjuk hozzá a bort és a tejszínt.
En adtam hozza nagyon aprora vagott gombat amikor a hagyma mar majdnem megparolodott... finom lett!!! Fel ora alatt kesz lett... |
|