Trolizátor Creative Commons License 2013.11.26 0 0 106

A konvektorok hatásfoka lehet, hogy magas, de szerintem ez a paraméter inkább azt takarja, hogy a betáplált gáz a fűtődobon mérve mennyi energiát ad le. Azt, hogy a fűtött helyiség felé mindezt a levegőn keresztül milyen arányban adja át, az már nem paraméter. Végül is, ha belegondolok, az égőfej közvetlenül, nyílt lánggal ég, míg az egyéb cirkóknál azért akad némi közvetítő közeg, csőhossz, stb. Bár simán lehet, hogy - hozzáértés hiányában - balgaság az összes, amit írtam :)

A konvektorok legnagyobb baja szerintem a szabályozás nehézsége (nagy a ki és bekapcs között hőkülönbség). Erre lehet, hogy jó a Konvektpro, de az, hogy a helyiség felé mekkora hőt és milyen gyorsan tud átadni, az szerintem a fűtődob felületétől és a benne elégő gáz mennyiségétől függ. A sok gázzal kevés felületet melegítek (gyári kivitelű dob), így olyan, mintha tüzet raktam volna a szobában. Ha a tábortűz kialszik, lehül a szoba....A linkelt átalakítás szerintem pont ezen paraméteren igyekszik javítani. A beépített csővel (csövekkel) növelik a felületet, ráadásul a meleg levegő kiáramlását is jobban elősegíti, a helyiséget hamarabb és kevesebb gázzal fűti fel.

 

Továbbra is keresek valakit, aki képes az átalakításra (esetleg meg is tette, vagy látta, vagy az ismerősének az ismerőse látta...stb.) ...azért egy CO mérőt tuti mellé raknék, bár ha jól megnézem, akkor a gyári kivitelnél a füstgáz elvezetésénél is kerámia papírt használnak ha jól tudom.

 

ui:

Kérem a szakértőket, szakmailag képzetteket ne kössenek belém, mindaz, amit leírtam csak "hangos" gondolkodás a részemről egy a neten talált urbánus legendának tűnő leírás és közölt képek alapján.

Előzmény: Törölt nick (105)