A konkrét esetről beszéltem. Ott szó sem volt permetezésről, a napraforgó "vetőmagon" lévő csávázószert okolták, ennek a fals voltára próbáltam utalni. Ehhez nem kell milliárdos laboratórium, csak egy kis józan ész...
Egyébként nincs szükség "milliárdos" laboratóriumra. Pár ezer forint megteszi. Bárki megrendelhet szermaradvány vizsgálatot, napraforgónál szokták is kérni, elsősorban az OPP(szerves foszfortartalmú peszticidek) tartalomra.
Próbáld meg mégegyszer átgondolni, hátha nem okoz fájdalmat. HA rosszkor permetezik le a növényt, MEGJELENHET a mézben a hatóanyag. Itt sincs automatizmus, feltételes módban működik a dolog. Most hasonlítsd össze a növény felületét a mag felületével. Hányszor akkora adag vegyszer "fér el" rajta. Mindez vegetatív időszakban amikor a növény felszívHATJA, beépítHETI a mérget. Még ekkora dózisnál sem automatikus, hogy visszaköszön a vegyszer a mézben. Akkor mekkora eséllyel találkozol a magra felhordott csávázószerrel?
Ahhoz is józan ész kellene, hogy belásd amit a végén írtam. Nincs helyes út, ennyi embernek nincs. Ennyi embert nem lehet etetni GMO vagy vegyszerek nélkül. Ezt nem hajlandóak belátni a zöld szervezetek.
Arról meg ne nyissunk vitát, hogy az ilyen látványos sötétzöld szerveződések valójában miért és miből működnek. Nagyon ostobának kell ahhoz lenni, hogy valaki bevegye a lózungjukat.