w.ullrichfun Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9421

"Addig viszont ilyen lett, és kész, bármilyen ok vagy cél"

 

Spekuláció, ha azt mondom: nem hiszek a véletlenekben? Mert az ilyen lett, az véletlennek állítás sztem.

 

 Teslának "nem volt annyi a tarsolyában" ami a mérnöki tudás része, a tömegcikkek termelésében lényeges, magyarán a piacgazdaság-fogyasztói társadalom lényege :(

Ebben egyetértünk, de sztem ez nagyon rossz politika, ma már nemcsak a villanykörtékre érvényes sajnos, és nem viszi előbbre a társadalmat sem, egyénenként pedig kifejezetten butít, egyszerűsít és visszafejleszt.

 

 Az általad belinkelt oldalon is ezt találtam:

"Indeed, I believe that even though the Yonaguni Monument may be primarily natural (say, over 95% natural), parts may have been "touched up" by ancient humans and the ancient inhabitants of the island may have both admired and utilized the Yonaguni Monument. Analogously, we can consider the famous prehistoric cave paintings of Europe."

 Azaz "feldolgozták-retusálták-alakították" ha még csupán 5%-ban is, az több, mint 10 ezer éve történt, utána víz alá került, de olyan jól sikerült a feldolgozás, h víz alatt is így megmaradt - ezt azért nem hasonlítanám barlangrajz jellegű leletnek.

 Nem tudom megkeresni hol olvastam(hasonló) véleményét, de a wikin is ez van:

"We should also consider the possibility that the Yonaguni Monument is fundamentally a natural structure that was utilized, enhanced, and modified by humans in ancient times."[1]

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_M._Schoch

 

Ha csak egy tudomány van, akkor Schoch azt képviseli szerinted, vagy esetleg Ő lehet egy (másik v kicsit más) alternatíva? :)

 

Előzmény: paul2 (9414)