Yocoooka
2013.11.19
|
|
0 0
278
|
Nos, az elképzelésem a következő lenne: Építenék egy vegyestüzelésű kazános-napkollektoros rendszert amiben lenne egy kb. 3000 L-es puffertartály. A melegvízhez az eredeti villanybojler megmarad, viszont kerülne bele egy nagy csőkígyó, amiben a pufferből kerinetné a vizet egy szivattyú amit vezérel a hőkapcsoló, egyszerű. Viszont így a puffer egész évben meleg lenne. Egyébként falun élek egy régi parasztházban, melyet jövőre újítok fel. Elég nagy telken, közvetlen szomszéd nincs (hála..), Déli tájolás, igazi kincs :) Gondoltam tartok pár sertést és tenyésztek nyulakat is, aztán jött ez a biogázos ötlet. Állati trágya, növényi maradványok lennének. Írta valaki egy régebbi hsz.-ban, hogy 10 KW-ig ingyenesen lehet igényelni visszatáplálós mérőt, na akkor ezt ki kellene használni. Két gondolatom van. Olyan szerkezetet kellene építeni ami a legtöbb elektromos áramot képes előállítani, mert nyáron a puffert felfűti a napkollektor így a hőre nem sok szükség van, viszont az áramot el lehetne adni az e-onnak. (olyat hallottam, hogy féláron veszik, még nem jártam utána) A tél közeledtével amikor már a kollektor nem tudná egyedül kiszolgálni a rendszert a gázmotor is rásegítene. Amikor már ez is kevés, akkor jönne jól a nyáron eladott áram, ugyanis a pufferbe kerülne egy kb. 10 Kw-os fűtőbetét. Namost az e-on az áramot kevesebbért veszi mint amennyiért adja, legalábbis a nappalit. Viszont a fűtőbetétnek a vezérelt áram is jó, ami forintban ott körül van mint amennyiért megvette tőlünk. Elég ha figyelemmel kísérjük az éves ki és betáplálásunkat és ha úgy látjuk, hogy átesnénk a mérleg másik oldalára be lehet gyújtani a vegyestüzelésű kazánba is. Persze, ha jól van méretezve a rendszer akkor ilyen nem nagyon fordulna elő. A másik, lehet jobb módszer a gáz tárolása. Láttam régen tanyákra-telepekre való nemtudom hány literes tartályt (Prímagáz) Ha jól méretez az ember, télire be tud speizolni rendesen, na meg akkor már lecserélném a dízeles négykerekűt egy benzin-gázosra. :) |
Előzmény: zWatt (277)
|
|