Segítségeteket szeretném kérni!
A puffer -fórumon már ismerthetek.
Felmerült a kérdés az agyamban,hogy a kb 18éves gázbojlert lecserélném esetleg egy korszerűbb átfolyós HMV. Kondenzációs kazánra.Komfort és biztonságtechnikailag na és persze gazdasági okokból.
Adott két egymás melett elhelyezett MONTEL Samotbéléses kéményem(kb 5,5m) az eggyik 200-as kürtő a vegyestűzelésűnek a Másik egy 160-as a még üzemelő gázbojlernek. Körbe szigeteltek a kémények. A 200-as Grox húzatszabályzó sapka,a 160-ason pedig alu sapka.
- A kérdésem az lenne hogy a kondenzációs kazán mellett döntenék.Mivel és hogyan és kell e tovább bélelnem a kéményemet,mert picit utánaolvastam ennek a tipusnak már bírnia kell az oldott savakat.Azt tudom hogy duplafalú kémény egyik csővé a külsőn kapja a kazán a "friss" levegőt a belsőn távozik az égéstermék.Ez biztonságos hisz nem vesz el levegőt a laktérből és mivel zárt nem áramolhat vissza.Azt is tudom hogy ezt nem muszáj egy helyen kivezetni.Sőt még jobb ha a beömlő levegőt a homlokzaton vezetjük be,így rövidebb utat tesz meg ez álltal nem kell nagy teljesítményű szívóventillátoros kazán.Hátránya annyi hogy két cső menne a kazán tetejébe.(Diájn na puff :)
Ha így oldanám meg kell e még bélelnem a 160-as kürtőm?
-Azt már tudom hogy nagy ellenőrzések várhatók e téren.azt is hogy ez mind gázterv készítésével kazán-kémény átvételi engedélyeztetésével terveztetéssel megy,csak szeretnék tálykozódni első körben.Válaszokat előre is köszönöm