Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 107

Az írott dvd-kel nekem volt sajnos bajom. Volt olyan lemezem amit 8 év után is simán olvasott, viszont volt olyan ami fél év múlva majnemhogy halott volt. Pedig felírás után ellenőriztem és akkor még mindent le lehetett róla szedni. Karcos nem lett a fél év állásidőben mégis egyszer csak több lemez is olvashatatlanná vált és nem csak 1 meghajtóban, fájlokat látta csak bizonyos százalékoknál már megadkadt a lejátszása, vagy átmásolása. Legyen ez tdk, verbatim vagy bármelyik márka. Talán még a maxellel volt a kevesebb bajom az egész közül.

 

A gyári, nyomott dvd-kel meg az a helyzet, hogy amit a kiadó megcsinál ahhoz vagyunk kötve. Amelyik szinkront alá teszi az van. Ha kiadja egy sorozatnak a felét és abbahagyja, (nálunk ezt csinálták sorozatban), akkor ennyi volt, nézhettük a felét aztán annyi. Amúgy gyári lemez is halt már be, pedig csak állt a szekrényben a dobozában, karcos sem lett mégis egy nagy fájl olvashatatlanná vált a 76%-ánál.

 

Aztán vagy sikerül fel polírozni vagy nem, volt amit sikerült úgy megmentenem, de volt amit már sehogy sem.

 

A szalagokra csak a rossz videók a veszélyesek. Karbantartott, felújított, stabil üzemelésű, szalagkímélő videóban valóban elnyűhetetlen egy vhs kazetta és akárhányszor törölhető, nincsen kvóta.

 

Merevlemezes DVD írót meg azért nem vettem, mert egyrész túl drága volt, azért már 160 GB merevlemezt helyeztek el benne. Másrészt, arról nem tudom a fájlokat a számítógépre másolni, ugyanis a felvétel után még szerkeszteni kell, reklámokat kilőni, véget vágni (magyar hangok) rendszeresen le van szedve. Persze van a merevlemezesekben program ami szerkeszt is, csak akkor még be kell oda vinnem a sorozat végeket (magyar hangok) és amennyiből ez a művelet megvan már meg is csináltam a számítógépen. Arról meg még nem is beszélve, hogy AVI-ra alakítva még a jó minőség megmarad és lemezre is több fér el, szisztematikus tetszés szerinti séma szerint. Aztán, hogy a DVD lemezen meddig marad meg munkánk gyümölcse, azt már írtam, hogy attól függ. Előre sajnos nem látható, mikor kibontom az üres lemezt. Az asztali DVD író a PC alaplap (számítógép) egy szelete tulajdonképpen.