picurt Creative Commons License 2013.11.16 0 0 44

Több oka lehet:

- lyukas fog -> akkor irány a fogdoki

- elszaporodtak a szájüregben a baktériumok oxigénhiány miatt akkor: 

                    1, vannak erre kifejlesztett foggélek, szájvizek (mármint szájszagra): pl. meridol, tetrobreath, lacalut (kinek mekkora a pénztárcája)

                         Általánosan szerintem alkalmazható lépések mindegyiknél

                              1. A nyelvkaparó végére tegyen közepes mennyiségű halitosisra készült foggélt. Nyelvének teljes felületét 6-8 húzással kenje be foggéllel. Gyengéden kaparja, és vízzel ne öblítsen.
                              2. A fogkefére tegyen halitosisra készült foggélt és 2 percig alaposan mossa fogát, nyelvét, szájpadlását, és arca belső felületét. 
                              3. Köpje ki a szájában maradt fog gélt. Azután öblítsen két kupak halitosisra készült szájöblítővel 90 másodpercig. Vízzel ne öblítsen. 
                              4. A fogselymet mártsa be a halitosisra készült szájöblítőbe, vagy kenje be halitosisra készült foggéllel, aztán tisztítsa ki fogközeit fogselyemmel. Lehetséges, hogy a fogai közötti rész a

                                 szájszag forrása.
                              5. Gargalizáljon 90 másodpercig halitosisra készült szájöblítővel. Gargalizálás után a folyadékot köpje ki. Ezt követően 15 percig ne egyen és igyon, hogy a szer teljesen felszívódhasson.

                     2, Persze minek után/közben ezzel a baktériumokat kipusztítjuk ne feledkezzünk meg az alap dologról: NAPI 2liter folyadék - víz fogyasztásáról. 

- ha az oka a gyomorból "származik" akkor erre szedjünk acidophilus tablettát napi rendszerességgel.