Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2013.11.13 0 0 2677

A nagyenergiájú fény (villanófény és lézer) szőrtelenítés tartós. Évekre megállhat, lassulhat a szőrnövekedés. Az orvosi kritérium, hogy arcon legalább egy évig, míg a törzsön 3-5 évig ne legyen kifejezett, gyors szőrösödés. Azért tartós és nem végleges, mert a szőrtüsző beszájadzásánál lévő őssejtek egy idővel levándorolnak a károsított tüszőbe, és újra élednek. Gyorsan élednek újra egy férfi hátnál és lassan egy női bikini vonalnál.

HULLÁMHOSSZ: A villanófény egy széles spektrumú fény, mely általában 540 nm-től 1 200 nm-ig magába foglalja a fénytartományt. A komolyabb gépeknél és szőrtelenítő fejeknél ezt is szűkítik: 640 nm-től 960 nm-ig. A lézer egy pontszerű fényforrás, egy megadott hullámhosszal, például a diódalézer az 815 nm. Tehát látható, hogy a villanófény is tartalmaz némi 815 nm-es részt, de ez elenyésző. És van a rubin, alexandrit és Neo-YAG. Minél hosszabb egy fénysugár hullámhossza, annál mélyebben hatol a bőrbe és annál fájdalmasabb is.

IDŐ: minél hosszabb ideig tart a hő behatás, annál jobban károsodik a szőrtüsző. A kozmetikai gépek általában 20-50 msec-ig adják le a fényt. A villanófény gépem 100 msec-ig, míg a diódalézer gépem 350 msec-ig sugaraz. Tehát egyharmad másodpercig nyomja.

ENERGIA: minél nagyobb az energia, annál jobban károsodik a hajhagyma. Ezt Joule-ban adják meg négyzetcentiméterenként. Általában az orvosi gépek 50-100 Juole-t tudnak leadni egy lövésben.

Az otthoni gépek villanófénnyel működnek, 1 Joule alatt, pár ezredmásodpercig sugaraznak.

Ez volt a "gépi" oldal nagyon vázlatosan. A páciensek adottságai külön fejezet.

Magyar vagyok és tudom én is, hogy miket tartanak rólunk. Egy csapóajtón hátul megyünk be, és elől jövünk ki. Meg lehet próbálni az otthoni gépeket is, hogy spóroljunk, de nehéz lesz.

Kádárdr

Előzmény: Jakab 12345 (2674)