gaabre Creative Commons License 2013.11.11 0 0 11351

Mindenáron alá akarod azt támasztani, hogy a tehetetlenségbe burkolózás az egy fasza magyaros virtus?

 

Azért ne tegyünk már úgy, mintha valami űrhajóról beszélgetnénk, ezen a fórumon legalább két tucat, de inkább 50 embernek is van weiva alanya! Nem "profiknak", egyszerű magunkfajta közönséges embereknek.

Azt is ki merem jelenteni, hogy több embernek feleslege is van, hiszen évek óta vesszük. Forrásmegjelölés: ez a topik, meg a kajszibarack topik, meg az őszibarack topik, meg a szilva topik, meg még vagy négy másik gyümölcsös topik.

 

 

Elismerem, hogy az utaztatási költségek jelentősek, de eddig úgy tapasztaltam mindig meg lett oldva, hogy a lehető legkedvezményesebben eljusson mindenkinek az alany. Sokan önzetlenül adtuk csomagtartóból csomagtartóba az alanyokat és fákat tavaly is, és senkiben fel sem merült, hogy azok utaztak.

 

Én úgy gondolom, hogy aki tud nemesíteni, annak az €1,1 nem pénz egy valóban jó minőségű alanyért, még úgy sem, hogy a törzsbe szemzésre két évet is várni kell. (A 2011-ben őszibarack magoncon vett Mariskát idén ősszel húztam ki a homoktalajból, miután két év alatt nem ment sehová. A gyökere akkora volt mint egy sárgadinnye. Apósoméknál Szegeden ugyanezt csináltam a Dixireddel, ott feketeföldből húztuk ki, pedig helyi termelőtől vásárolt útleveles darab volt útlevélszámmal, stb.)

 

De elfogadom, hogy a mirobalánon a kajszibarack fejlődése látványos. Én is látom, csemetekorban valóban szépen nő a fa. Azt is látom, ahogy május-júniusban emberek tucatjai panaszkodnak a fórumon, amiért hirtelen meghalt a kajszifájuk, pedig évek óta nem is metszették, és pedig már olyan finomat is termett...

De majd Roly eldönti.

Előzmény: gergerg (11333)