Törölt nick Creative Commons License 2013.11.09 0 0 12706

Én három opciót is hallottam erre vonatkozóan. 
1. Ugyanez a típus jön amit most vettek (EN12)
1. 9,5-es midi Credo lesz. (EN9,5)
2. 12m-es 3 ajtós Credo lesz. (Nem hinném, hogy a siófoki önkormányazt a nem rég elkövetett sz@rrágó vásárlása után Citadell-t venne... Pláne nem Econell-t... úgyhogy valószínű, hogy BN12-es lesz szintén raktárról.)

meglátjuk... 

Remélem, nem lesznek olyan ostobák, hogy 9m-es buszt hoznak Siófokra. Ráadásul azt írták, hogy az egész flotta 5db buszból fog állni (a kis NABI az marad). Vagyis ha most 2db EN9,5 jön, akkor a helyis flotta konkrétan 3db midibuszból és 2db HELYKÖZI kivitelű normál buszból fog állni. Nyári szezonban hogy akarják ezekkel lefedni az 1-es és a 2-es vonalakat? Mert ha a 2db nagy busz csak a parton megy, akkor Kilitibe meg csak midi fog járni helyközis rásegítéssel??? Ugyan már...
És egyébként hogy kell értelmezni azt, hogy 5db busz látja el a helyi közlekedést? Az 5-ből 1 az tartalék? Vagy mind az 5db ki van adva, és most már tartalék sem lesz? Szerintem a legjobb állapotú 415-öst meg kéne tartani tartaléknak és szezonban azt is be lehetne állítani álladóra. Azt hiszem eddig is így csinálták. Amíg a DZE-691 volt a tartalék addig nyaranta rendzsresen járt a többivel együtt.

(Mellesleg itt zárójelben megkérdezném: Mi értelme van ezeknek a 9,5 méteres midiknek? Olcsóbbak? Kevesebbet fogyasztanak? Szerintem nem! Véleményem szerint ezeket ott kéne alkalmazni ahol szűk útcák vannak, vagy ahol nagyon alacsony az utaslétszám. Budapestre a várba és egy-két midis vonlra tökéletsek lennének a 405-ösök helyett, hiszen a Kravtex direkt ezért fejlesztette ki őket. 
A Kapos Volánnál ezzel szemben egyik "feltétel" sem teljesül. Mi értelme van annak, hogy egy hétköznap 12:20-kor iduló Siófok - Nagyberény - Tab járaton midi busz (LVN-876) van? Nem egyszer láttam, hogy lógnak ki az embrek az ablakon... :(

Előzmény: Törölt nick (12693)