A stresszel kapcsolatban a legnagyobb tévedésünk sokszor az, hogy uralni tudjuk. Amit akkor érzünk, amikor stresszesek vagyunk, sokszor csak felhalmozódó kémiai anyagok(adrenailn, hormonok, citokinek) hatására történik, így reagálunk a környezeti ingerekre.
Ami rossz, az az, hogy ezek az anyagok nem ürülnek ki gyorsan, vagy felhalmozódnak, és ez sok káros fizikai tünethez is vezethet, akár még betegségekhez, hosszú távon kiégéshez is.
Én már nagyon sok mindent kipróbáltam, iskolát, munkahelyet váltottam, elköltöztem, a gyógyteákról, és a természetes nyugtatókról már ne is beszéljünk. A teák egy idő után nem hatottak, az új környezet sem segített. Viszont egy fél éve rendszeresen végzek stresszoldó gyakorlatokat ( homlok-tartó fogás, agykapcsoló, stb. ).
Korábban én sem hittem bennük, de egy barátom ajánlására elmentem egyszer áthangolásra, amikor már úgy éreztem, hogy az életmódom végleg ráment az egészségemre. Teljesen megoldotta a problémámat, és ami számomra is meglepő volt, az az, hogy nagyon gyorsan segített. Mutattak néhány gyakorlatot, és kaptam egy könyvet is, amiben további gyakorlatok vannak. Ezt egyébként a honlapjukról le is lehet szedni ingyen.
Rendszeresen gyakoroltam 2-3 hónapig, minden nap, és odafigyeltem rá, hogy legyen egy kis időm magamra. Futottam, egészségesen ettem, és figyeltem a folyadékbevitelre is. Szerencsére kijöttem a gödörből, elmaradt a szorító érzés és a folyamatos frusztráció. Most már elég csak akkor csinálnok egy-egy gyakorlatot, ha hirtelen stressz ér.