G73bor Creative Commons License 2013.11.08 0 0 14451

Csak mégsem mindegy, hogy a gőzeke húz téged a földön egy fertályórán át,

vagy Te húzod meg a Gizikét a földszinten egy pásztorórán....:-)

 

Egyébként ezek a nyüves rugós visszacsapók széttekerhetők??? Kívülről nem úgy tűnt, mert összerakás után valószínűleg leesztergálják,szálracsiszolják őket.

Sokat stíröltem,hogy lehetne szétszedni,mire egy 2 collosnál megláttam, hogy úgy vannak összetekerve.

A kisebbeknél nem látszott a menetes részből a belülről szinte semmi, a 2"-nál látszott 2-3 menetnyi.

Normál jobb menetnek tűnik, kérdés hogy összerakáskor nem kenik meg valami ragasztóval?

mert akkor nyenyó...

vagy ha a felhevített muff-ba tekerik be a hideg pöcsöt, akkor mihelyt azonos hőfokra beállnak, igencsak ragaszkodni fognak egymáshoz... há' mer illen az élet Babolcsay néni.

Aki már szedett szét ilyet,kérem írjon. Mert szétszedés nélkül a rugóból hogyan vágok le 1-2 menetet, nem fér hozzá a csípögogó.

Persze széttekerés előtt illik a visszacsapó házának 2 belső menetébe 1-1 csőcsonkot vagy közcsavart betekerni, nehogy a (cső)satu ill. a csőfogó összeroppantsa a drága réztrombitát, mer akkor fújhatjuk,mint a

Louis Armstrong.

Már vettem egyet, csak még nem mertem nekiesni, mint bolondtehén a fiának.

Hátha tud valaki valami trükköt...

 

Egyébként egy 1" leffentyűs vcs-t próbáltam tunningolni, a gumilapkát felfogató csavar furatát tejesen átfúrtam a réztányéton, és egy jó nagy (12-14, ami befért) csavaranyát rögzítettem alátét + átmenő 6-os csavar+ anyával a leffentyű hátlapjára. (nem a gumis oldalra, mert ott keresztmetszetcsökkenést okozna, bár ott is elférne még egy nagy anya plusz súlynak)

Hát nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, csak bejön a melegvíz a lakásba álló szivattyúnál.

Talán azért,mert elvileg vízszintes ágban van (a keringető nyomóoldalán,közvetlen mellette), ami kissé sajnos gyakorlatilag lejt a nyitás irányába, tehát újabb rontás-bontás a soronkövetkező kazáncserekor.

Ezért jó volna egy gyengített rugós, bár a gyengítés csak az okos-önszabályzó szivattyúknál érdekes elvileg, a hagyományosak átnyomják állítólag a vizet az erős rugón is... csak nekem nem tetszenek az erős ellenállások.

Egyébként a plusz súlyokkal (tudom:tömeggel) ellátott leffentyűs egy függőleges ágban akár még jól is működhet...ne...

 

Előzmény: Dolmar__fan (14443)