Hartlein_K Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3501

Ahogy olvastam, az Ózdi Szabadegyetem jóindulatú kezdeményezés, szerintem a hozzá értés hiánya mutatkozik rajta. Van szponzora, védnöke, van intézmény amely befogadta. Még az önkormányzati beszámolókban is szerepel.

 

Sajnos ebben a körben senki sem vette észre, hogy kultúrális intézménybe ezotéria és áltudomány "Ózdi Szabadegyetem" néven nem szerencsés. Bár az utóbbi időben a szabadegyetem egyre több helyen nem érdemli meg az egyetem titulust. (tudok finoman is fogalmazni...)

 

"Intézmény-egységeink - a többfunkciós művelődési központ, a könyvtár és a múzeum -specifikus szolgáltatásaival a város és a kistérség kulturális, szellemi bázisaként az információ szerzés fő centrumai, az oktatás hatékony segítői, a művelődés, a továbbképzés, a rekreáció, a szórakozás alapintézményei., a lehető legteljesebb körben szolgálnak minden érdeklődési kört, korosztályt."

 

Olvasható az intézmény egyik oldalán. De nem csak Egely György személye nem való ide, van itt ezoterikus újságíró, és több vitatható értékrendű előadó is. a fenti állítások tükrében.

Előzmény: Makkoscipo (3497)