GPS Creative Commons License 2013.10.31 0 0 2574

 

Picit visszatérve a színhűség-kérdésre - megint volt egy döbbenetes tapasztalatom.

 

Átkapcsoltam a királyi-csatornára, ahol pont Gndel új vetélkedője ment. Stúdiófelvétel, persze.

 

Jók, (vagy inkább elfogadhatóak) voltak a színek - picit vörösbe-túltengőek az arcok... de azért még elment.

 

Ugye tudjuk, hogy ezeket a műsorokat nem minden nap veszik fel, hanem egy felvétel-napon felvesznek legalább egy hétre valót - csak úgy tesznek, mint ha már "holnap" lenne - ha esetleg egy játékos átcsúszik a másnapi adásra.

Illetve ebédidőkör, vagy adott intervallumokban szünetet tartanak - lámpák kikapcs, mindenki a büfébe - aztán folytatják a felvételt, mint ha az folytonos lett volna.

 

Na és itt jött a döbbenet:

 

Az addíg enyhén vöröses általános bőr-tónus után - ahogy írtam - a következő játékosnál az egész bagázs szinte Avatar-ba váltott... annyira gusztustalanul hulla-kék volt úgy Gundel, mint a játékosok pofázmánya is. Egész a műsor végéig, innentől.

 

Hangsúlyozom: mindez a brutális tónus-váltás egyazon műsor keretén belül, méghozzá HD-ben!

 

No, kérlek, ezekután tényleg megkérdőjelezhető úgy a műszeres beállítás létjogosultsága - de még az is, hogy az ember mérgelődve állítgassa a színhelyességet minden este - a studiók hangulatának a függvényében.

 

Sőt, most már azt is megkérdőjelezem, hogy ilyen adás-jelminőség mellett, egy mondjuk 8000-es széria, vagy akár egy bármilyen plazma - bármit is tenni tudna színhelyesség-ügyben - ha egyszer ilyen ingadozó tónusú jelet kap eleve.

.

Előzmény: nicko (2573)