yre19 Creative Commons License 2013.10.26 0 0 107

Zsófika69!Segíteni szeretnék Önnek. És tényleg nem szeretnék  ironikusnak tűnni és  távol álljon tőlem akár az is , hogy bántani szeretném.  De mielőtt felajánlanám segítségemet, szeretném ha pár fogalmat, amit Ön használt értelmezzünk. Kezdjük azzal,hogy mi az ünnep fogalma?

Az ünnep fogalmának jelentése: olyan naptári időtartam, amely valamilyen szempontból fontosabb eseménynek, személynek állít emléket és rendszeresen megünneplik.

A nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli.

Október 23. : az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja

1956. október 23-án a budapesti eseményekkel kezdődött a magyar nép diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás elleni fegyveres felkelése. 1956. október második felében a kommunista diktatúra ellen - főleg az egyetemi diákság részéről - országszerte meginduló tiltakozások október 23-án Budapesten válnak forradalmi tömegmozgalommá. A Bem-szobornál tartott szimpátiatüntetés hamarosan rendszerellenes tömegdemonstrációvá vált, ezt kifejezve a tömeg átvonult a Parlament elé, ahol a közel kétszázezer főre gyarapodott tiltakozók meghallgatták Nagy Imre reformokat ígérő beszédét. Közben a tüntetők ledöntötték a Dózsa György úti Sztálin-szobrot, a kommunista diktatúra egyik jelképét. A Magyar Rádió épületénél estére ostromállapot alakult ki, s a fegyverhez jutott felkelők hajnalra elfoglalják azt. A forradalmat majd a szovjet csapatok fegyverrel fojtják vérbe, melyet a hatalomra emelt Kádár-rezsim megtorlása követ.

Természetesen a forradalom leverését követően tilos volt nemhogy október 23-át megünnepelni, de még forradalomként említeni is. A hivatalos álláspont szerint „ellenforradalom” zajlott, melyet „reakciós” és „köztörvényes elemek” szerveztek. Október 23-a emlékét a külföldre emigráltak őrizhették nyíltan, itthon legfeljebb titokban lehetett szóba hozni. Az 1980-as évek végén a rendszer gyengülésével párhuzamosan kezd ’56 valódi története nyilvánosságot kapni, 1988-ban követelik Nagy Imre és a kivégzett mártírok rehabilitációját, s rá egy évre, 1989-ben több százezres tömeg előtt temetik újra a kivégzett miniszterelnököt és társait. Október 23-a jelképpé válását jelzi, hogy 1989. október 23-án az akkori megbízott államfő, Szűrös Mátyás a Parlamentnél összegyűlt százezres tömeg előtt kiáltja ki a III. magyar demokratikus köztársaságot. Az új, demokratikusan választott Országgyűlés 1991-ben hivatalos nemzeti ünneppé nyilvánítja.

Tehát, attól hogy a kedves anyukája, akár Ön nem „érzi magáénak” ezt az ünnepet, akkor milyen jogon meri magyar – magyarnak vallani magát?  Miért gond az Önnek, hogy egy „mindenféle határ menti magyar” vagy akár egy „huszonéves román- magyar” ezt a napot megünnepli, független attól, hogy átélte vagy nem. Milyen jogon dönti Ön el, hogy ki tartozik a magyar néphez és ki nem? Ön magát tényleg magyarnak vallja? És milyen jogon? Azért mert Magyarország területén született? Mert magyarul beszél? Vagy miért? Mert ez van beírva a személyi igazolványában? És azok az emberek, akik ugyancsak  Magyarországon születtek, de amikor 1920-ban Trianon palotában aláírták a magyar kormány megbízottai a békeszerződést, minek következtében Magyarország elveszítette területének több mint kétharmadát és lakosságának is csaknem ugyanennyi részét, akkor azok az emberek lakosok milyen nemzetiségűek voltak?  És ezzel nincs vége. 1940 szeptemberében a magyar honvédsereg ismét bevonult Erdélyben . Ismét Magyarországé volt Erdély északi része. És akik ebben 4-5 évben születtek, azok mind magyar állampolgárokként voltak bejegyezve. És amikor visszacsatlakoztatták e részt, akkor úgy gondolja, hogy ezek az emberek automatikusan románok lettek?  És, ha mégis azok lettek, akkor Ön hogy jön ahhoz, hogy megkérdőjelezze nemzeti hovatartozásukat? Lehet, hogy Ön és az Önhöz hasonló emberek nem érzik magukénak egy ilyen ünnepet, ez valószínű az Önök szegénysége és tájékozatlansága, ami nem felháborító hanem rettentően szomorú és elkeserítő.

A konyhára visszatérve. Ha tényleg ennyire gáz a helyzet, akkor örüljön. És ha úgy érzi, hogy nem megfelelő az óvodás gyerekének az étel, akkor hétvégén keverjen a kenőmájasába zsírt, a lekvárjába vizet, adjon neki mócsingos húst stb. És ha még ez sem elég vegye ki a gyerekét onnan, és vigye jó messzire….. MAGÁTÓL. És ajánlom, hogy kóstolja meg a paprikás krumplit céklával, egyen sok  vega kosztot , hogy ez a sok méreg (anyag) ami Önben felgyülemlett, szervezetéből kitakarodjon.

Azzal nincs semmi probléma, ha valaki vállalja a véleményét. Sőt, én személy szerint tisztelem is. Viszont, ha azok a vélemények nem fedik a valóságot, valamint el vannak torzítva, az viszont nem elfogadott.  Az informátorait is le kellene informálni, hogy mennyire valósak az információk, vagy teljesek-e.

Miből gondolja azt, hogy nem megfelelő személyt állítottak a konyha élére? Normális kifogásnak tartja, hogy valakinek a hozzáértése azon múlik, hogy hol született? Ezt így végiggondolta?  Az megfelelő lett volna, ha egy nyugdíjast állítottak volna a konyha élére?  Akinek 25 éves tapasztalata van, az 25 évvel ezelőtt hány év tapasztalattal rendelkezett? 25???.....

És amit az elején mondtam segíteni szeretnék Önnek. Legyen szíves lépjen be a google-ba, utána keressen rá a pszichiáter szóra, és kidob egy csomó nevet és telefonszámot. Azok közül lehet tallózni, és amelyik a legszimpatikusabb azonnal hívja fel. Mesélje el, hogy micsoda rémképei vannak, szerintem azonnal küldenek magáért. És ha szerencséje van, akkor talán amikor nemzeti ünnep lesz, akkor talán kap egy kis vega kaját is a zárt osztályon, vacsorára pedig paprikás krumplit céklával. Persze, azt ne nagyon hangoztassa, hogy magáénak vallja vagy nem.Ha pedig nem akkor indítson egy másik fórumot.

Előzmény: Zsofika69 (106)