Maule Creative Commons License 2013.10.19 -1 0 12074

Kb oras kesesben vagyok a ma el kene inteznibol. En itt a topikon dokumentaltam nagyjabol, hogyan lettunk husevobol vegetarianus, es nagyjabol vegan, sok ev volt. Engem megszolitott az a tanulmany, amelyik azt mondta, tejet-tejtermeket nem fogyaszto, hust ritkan evo keletieknek ritka ez a betegseg, azonban ha ezek a keletiek nyugati tarsadalmakba koltoznek, mukodesbe lep a gen, es ok is elohozzak ezt a betegseget. Nekem teljesen egyertelmu, hogy nyugati etkezes szerepet jatszik. Erheto is, tej-hus gyulladast mozgosit. Ezen a vonalon indultam en el, es mai napig hiszek vegan-hal kajaban, hogy ez segit.

6 havona 3 hetig mi bojtolunk- nem a hust hagyjuk ki, mert azt amugy se esszuk, hanem glutent, plusz fele zoldseg-gyumolcsot (pl krumpli, banan, paradicsom, stb) - ha erdekel adok linket.

Paleolit dieta, rengeteg hus, zoldseg minnel nyersebben, allitolag szinten segithet. Az egyetlen kozos a 2 eletmod kozt, az a gluten elhagyasa.

Az egyetlen, amit Bechterewesek kozt talaltam kozosnek, az a hus imadasa, lemondani nehez, kivetel Fannimartin. De lehet ugyesen, huncut modon 6 csesze szines zoldseget elkesziteni, megenni minden nap, ha tudatosan erre keszulsz. Es ha kiprobalod, milyen 3, inkabb 6 hetig nelkule, rajossz majd te is.

En, aki nem vagyok Bechterewes, ha csinaljuk a 3 het glutenmentest, 2x annyi energiaval elek, kave nelkul. Pedig nem vagyok glutenerzekeny, vagy cukorbeteg.

En amit helyedben kiprobalnek: hal hetente 2-3x, egyebkent csak zoldsegek, krumpli nelkul, ha kell, inkabb barna (hantolatlan) rizsteszta. Sok nagy zoldlevelu kaposztafele, ha lehet nyersen. Tobb level, es termeszoldseg, mint gyoker. Cukkini, gyomber, hagyma, fokhagyma, padlizsan, edeskomeny, zoldbab, ilyenek. Sok mag, dio, mandula. Koret csak rizs vagy zab, ami glutenban szegeny. Hiszem, hogy 3 het utan sokkal jobban fogod erezni magad, es innentol megerted majd, hogy kaja kulonbseget tesz. Es akkor probalkozz - ha megeszel egy pizzat, vagy egy rantott bordat, hogy erzed magad utana.