Attila Fehér Creative Commons License 2013.10.11 0 0 22570

Szep estet mindenkinek!

Mostmar jobb kedvvel irok! :) Sikerult megoldani az Excel eroltetett bezaros dolgot. Vagyis csak felig... A hibat okozo kodsort kerestem, sorrol sorra kileptem az eppen futo makrobol majd megprobaltam bezarni. Termeszetesen amikor mar sikerult leszurnom hogy melyik funkcioban lehet a hiba. Szoval van egy funkcio ami 2 fele agazik attol ugg, hogy a beolvasott vonalkodhoz mar tartozik valami adat vagy sem. Ennek a makronak az elso fele akkor fut le, ha van hozza tartozo, a masik fele ertelem szeruen, ha nincs hozza tartozo adat. Tesztelesnel mindket agaban ugyan azt csinalta az excellel. Szoval az elso felen sorrol sorra zartam az excelt. Ahogy megnyomtam a kilepo gombot mar latszodott a hatas, hog tortent e valami vagy sem mert ha igen, akkor azt sem kerdezte meg, hogy akarom e menteni a fuzetet. 

Ahogy minden kodsoron vegigmentem, es nem jott elo a hiba akkor ment fel a pumpa, hogy ha egyben lefut akkor hiba van, ha soronkent kileptetem akkor jo az excelem. 

Elo vettem egy korabbi verziot ami tokeletesen mukodik es annak a kodjat hasonlitottam ossze az ujabb verzioeval. Aprobb (nem fontosnak tuno) kodsorok voltak elteroek. Hiaba remeltem azokat ki, es ugy futtattam az ujabb verziot akkor is elojott a hiba. 

Ekkor a korabbi verziobol atmasoltam az egesz makrot bele az uj verzioba. MUKODIK!!!! Semmi hiba az excel bezarasakor! 

Ugyan nagy most az oromom, mivel prezentaciom lesz a heten, tortenetesen egy multiceg Transzport irodajara kerul elso korben a program, de azert kutato es folyton kivancsisaggal telt ember level engem nagyon erdekel, hogy mi lehet, lehetett a gond?!

Ha a valaszra rajovok akkor abbol tanulok es nem kovetem el azt a hibat kodolas kozben megegyszer!

Ha valakinek kell a problemas kod, szoljon nyugodtan, es kuldom a mukodo kodot es a hibas kodot. Ahogy emlitettem egy eleg komoly program apro resze ez a kod, igy nem tudom, hogy ugyan azt a hatast kelti e egymagaban, de jo lenne rajonni erre a problemara. Marcsak azert is mert lehet, hogy meg egy bugot talaltam az excelben :)

Megegyszer szeretnem megkoszonni az ehhez a temahoz hozzaszolok segitseget!

Koszonom!