Nagyon szépen öszönöm, keresgéltem én is egy kicsit az alapján, amit mondtál, és a tárgyfotózás, fénysátor témekörben elég sok mindent lehetett találni.
Utólagos fehéregyensúly-állítással próbálkoztam egyébként PS-ban is, de valahogy egyik sem tűnt természetesnek, bár lámpafénynél hiába is keresném a természetességet, gondolom...
Jó ötletnek hangzik ez a nappali fényű izzó, én is valami ilyesmire gondoltam, bár ehhez gondolom az kell, hogy ha már van, akkor legalább ne keveredjen a főfénnyel, ami a csillár izzója, mert akkor biztos ugyanolyan siralmas a végeredmény. Bár az is egy megoldás lenne, ha nagyobb teljesítményű izzót szereznék be ebből a fotós fényűből, bár egy olyan meg, ami bevilágítja a szobát, egyrészt rohadt drága lehet, másrészt pedig ahogy mondtad, a háttér nem is feltétlenül érdemli meg, hogy tiszta fényben látsszon...
Úgyhogy lényegében ez a fehér hátteret varázsló, "házi fénysátor" megoldás tűnhet ideálisnak, esetleg úgy kombinálva, hogy annak a megvilágításához használnék speciális, nappali fényű izzót. Ott biztos, hogy a fényekkel való machinálás igényelne több időt, illetve valószínűleg ott sem célszerű egyéb fényforrás (pl. központi lámpa - csillár) alkalmazása, anélkül azonban elég nagy teljesítményű, vagy legalább egynél több fényforrás kellene, de talán majd kipróbálom.