altakrisz Creative Commons License 2013.09.22 0 0 378

Szia!

Sajnos a mi felvételi időnkben változtak meg a szakok, így amire mi jelentkeztünk azt már nem úgy hívják.

A fiam most jelenleg infokommunkiációs szakon tanul, ami az idén lett így elnevezve, de  mivel sokminden még csak mostanában alakul, az összevonások, központosítások  stb miatt ezért még a tanárok sem látnak teljesen tisztán nemhogy mi szülők...

De reméljük nemsokára letisztul a kép. Nektek remélhetőleg már az a szak lesz meghírdetve amit fog is majd tanulni a gyerkőc.

Az átlagok tekintetében sem tudok sokmindent mondani, hiszen szerintem a jövőbeni felvételi szisztéma és a ponthatárok is át fognak rendeződni. Az hogy ki milyen átlaggal került be sajnos nemtudom, az én fiam 4,5 volt. A fő tantárgyakból irodalom kivételével 5-ös volt. Viszont írt egy nem túl jó felvételit (átlagos) , így nagyon izgultam hogy így be tudunk-e kerülni. De a szóbelin viszont jól teljesített, így végülis bejutottunk. Az hogy most milyen átlag kell, az pedig majd a mostani felvételi kiírásból fog kiderülni. Szerintem mindenképpen menjetek el a nyilt napra, ott talán már több infót kaptok.

Az hogy milyen a suli még nem igazán mérhető le pár hétből. A fiamnak eddig nagyrészt tetszik, bár sokminden egyenlőre nem úgy van mint ahogyan azt tavaly gondoltuk.  Ez természetesen nem az iskola hibája, sőt én úgy érzem hogy ameddig lehet ők a régi Puskás szellemben, és metódusban mennek tovább, remélem hagyják is majd ezt a felsőbb körök. És sajnos ez most ugyanígy igaz lesz minden más középiskolára.

 

 

Előzmény: kemenyne (377)